KOMBINACIJE

Guus Hiddink korak do klupe Chelsea

10.02.2009.
u 18:27
Pogledaj originalni članak

Izbornik reprezentacije Rusije Guus Hiddink priznao je da ipak pregovara s Chelseom. Čini se da je Nizozemac, koji iznad svega voli novac, korak do prvog angažmana na Otoku.

- Da se radi o bilo kojemu drugom klubu, ne bi bilo šanse da prihvatim ponudu - izjavio je Hiddink u turskom Beleku, gdje boravi s ruskom reprezentacijom.

- S Chelseom je drukčije jer imam poseban odnos s njezinim vlasnikom Abramovičem. Pregovaramo o suradnji samo do kraja sezone. Kada Rusija bude igrala, bio bih s reprezentacijom. Već sam jednom radio usporedo, sa selekcijom Australije i PSV-om, i dobro mi je išlo.

Hiddink je kazao da Abramovič od njega ne traži savjetničku, već ulogu klasičnog engleskog menadžera. Roman je i doveo Guusa u Moskvu i on ga i plaća.

Usput, prema pisanju engleskih medija, Luiz Felipe Scolari inkasirat će sav novac koji mu je jamčio ugovor s Chelseom - 15 milijuna funti!

Scolari je u ljeto 2008. godine potpisao trogodišnji ugovor vrijedan godišnje plaće od šest milijuna funta. Polovicu prve godišnje plaće Scolari je zaradio trenirajući Terryja i društvo, dok će dvoipogodišnju plaću zaraditi ne radeći ništa.

Kako je i običaj, raskine li klub jednostrano ugovor s trenerom, plaća i cijenu raskida.

Englezi pišu da ugovor jamči Scolariju isplatu svih plaća za vrijeme njegova trajanja.

Izračunali su da je Roman Abramovič na četvoricu otpuštenih trenera (Talijana Ranierija, Portugalca Mourinha, Izraelca Granta i Brazilca Scolarija) potrošio 40 milijuna funta.

Pogledajte na vecernji.hr