KLADIONIČARSKI KUTAK

Dinamo je dobio osam od zadnjih deset utakmica protiv Hajduka, jednu i za "zelenim stolom"

Foto: Tino Juric/PIXSELL
Dinamo je dobio osam od zadnjih deset utakmica protiv Hajduka, jednu i za "zelenim stolom"
14.03.2015.
u 00:30
Od posljednjih deset derbija u 1. HNL, Dinamo je protiv Hajduka dobio osam utakmica, jednom su najveći hrvatski klubovi remizirali, a Hajduk je posljednji put pobijedio Zagrepčane u rujnu 2013. godine.
Pogledaj originalni članak

U 25. kolu Prve HNL najvažnija utakmica igra se u Splitu, Hajduk - Dinamo. U dosadašnjih 10 utakmica, Zagreb i Split samo su jednom remizirali, bilo je to u posljednjoj utakmici, u Parku mladeži (2:2).

Dinamo ima 26 bodova više od Hajduka (Hajduk - Dinamo/subota, 15)

Od posljednjih deset derbija u 1. HNL, Dinamo je protiv Hajduka dobio osam utakmica, jednom su najveći hrvatski klubovi remizirali, a Hajduk je posljednji put pobijedio Zagrepčane u rujnu 2013. godine. Tad je dva gola postigao Mario Pašalić.

Dinamo ima problema s ozljedama uoči derbija na Poljudu, ali u Split dolazi neporažen 23 utakmice u nizu. Ipak, u četiri posljednja gostovanja, plavi su čak tri puta remizirali, protiv Osijeka, Zagreba i Splita.

Poklepovićev Hajduk je u drugom dijelu sezone doživio dva poraza u pet utakmice, no derbi često izlazi iz logičkih postulata i briše razliku na ljestvici. A Dinamo pred četvrtoplasiranim Hajdukom ima čak 26 bodova prednosti.

Ove sezone, maksimirska je momčad slavila s 3:2 na Poljudu, u velikom preokretu koji su kreirali Duje Čop (2) i Angelo Henriquez. Dvoboj u Zagrebu nije odigran, igrači Hajduka protestirali su zbog navijača koji nisu pušteni na stadion i nisu izašli na teren. Pobjeda je za "zelenim stolom" pripala Dinamu.

U posljednjih 10 međusobnih utakmica slavio je domaćin (Slaven Belupo - Lokomotiva/subota, 17)

Trećeplasirana Lokomotiva gostuje u Koprivnici, gdje su prošli put, na početku ove sezone, uzeli sva tri boda. Ivkovićeva momčad je u posljednje četiri utakmice upisala tri pobjede, dok je momčad Ante Čačića u proljetnom dijelu, u pet dvoboja, tri puta poražena.

Kad igraju Slaven i lokosi, pobjedu uglavnom odnosi domaćin, tako je bilo u posljednjih osam od deset utakmica. Slaven Belupo posljednji je poraz kod kuće doživio u listopadu prošle godine, a slavio je u tri zadnje utakmice.

Pamićeva momčad pobjedu čeka od listopada (Istra - Osijek/nedjelja, 15)

Puljani su od prošlog kola, kad su poraženi u Stanovima kod Zadra, na posljednjem mjestu lige. Za pobjedu Pamićeva momčad ne zna od listopada prošle godine, od tad je prošlo 11 kola u kojima je Istra uspjela pet puta remizirati.

I dok je Istra u padu, Osijek se u uzlaznoj putanji. U drugom dijelu sezone osvojio je sedam bodova i popeo se do osmog mjesta, s 22 boda, tri više od Istre.
Te dvije momčadi najčešće su remizirale u posljednje vrijeme, od pet utakmica četiri su završile remijem.

Zadrani su Rijeku iznenadili 2013 (Rijeka - Zadar/nedjelja, 17)

Igor Štimac sa Zadrom je u posljednja dva kola osvojio četiri boda, a sad ga čeka gostovanje u Rijeci. Momčad Matjaža Keka "ranjena" je u prošlom kolu na gostovanju kod Lokomotive, treneru zbog kritiziranja suca prijeti kazna. U takvom raspoloženju Rijeka dočekuje Zadar, momčad koju je ove sezone već dva puta pobjeđivala, na Kantridi čak 6:1, u gostima 1:0.

Rijeka i Zadar rijetko remiziraju, zadnji put to se dogodilo prije tri godine. No, gosti su znali iznenaditi na Kantridi, u svibnju 2013. slavili su s 3:2.

>> Sve kladioničarske najave pogledajte na Goal.com

>> Bayern zabio Werderu 24 gola u četiri utakmice, zadnje slavlje Kölna na Westfalenu 1991.

>> Atletico silno hendikepiran, 'ementaler' obrana na Bernabeuu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
11:21 14.03.2015.

Hoće se utakmica stvarno odigrati ? Što Brbljić kaže? Odgoda zbog prevelike količine soli u zraku ?