JAPANCI SE PROTIVE

Hirošima i Nagasaki zajedno za OI 2020.

Foto: AFP
Hirošima i Nagasaki zajedno za OI 2020.
08.01.2010.
u 10:15
Zajednička kandidatura Hirošime i Nagasakija za Olimpijske igre 2020. godine i dalje je aktualna premda je Japanski olimpijski odbor (JOC) protiv nje.
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Hirošime Tadatoshi Akiba i gradonačelnik Nagasakija Tomihisa Taue dogovorili su za idući tjedan susret s bivšim potpredsjednikom Međunarodnoga olimpijskog odbora (IOC) Chiharuom Igayom na kojem će tražiti njegovu potporu zajedničkoj kandidaturi dvaju gradova koji su u Drugome svjetskom ratu bili pogođeni atomskim bombama.

Tsunekazu Takeda, predsjednik Japanskoga olimpijskog odbora, već je prije uručio gradonačelnicima spomenutih gradova odluku da se prema olimpijskom pravilniku ne mogu zajedno kandidirati te im je preporučio da razmotre mogućnost pojedinačnih kandidatura. Izvršni direktor Olimpijskih igara Gilbert Felli u listopadu prošle godine potvrdio je da samo jedan grad može biti domaćin olimpijske smotre, ali dodao i da je moguće da drugom pripadnu pojedini događaji poput nogometnih utakmica po skupinama.

Međunardoni olimpijski odbor domaćina Igara 2020. izabrat će 2013. godine, a u konkurenciji su u ovom trenutku još i Istanbul, Budimpešta i New Delhi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.