OGLASIO SE HRT

'Hrvatski nogometni savez oštetio je građane Republike Hrvatske'

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
'Hrvatski nogometni savez oštetio je građane Republike Hrvatske'
17.11.2015.
u 16:32
'Usporedbe radi, za iznos koji je HNS odbio može se kupiti 20 klasičnih filmskih remek-djela, dvije se godine može emitirati neka emisija o kulturi ili znanosti, producirati čitava sezona emisije Opera box, odnosno približno 40 epizoda ili pak godinu dana emitirati emisija o klasičnoj glazbi.'
Pogledaj originalni članak

U povodu reakcija gledatelja, potaknutih jučerašnjim priopćenjem Hrvatskoga nogometnog saveza u kojemu se ističe kako će se prijenos nogometne utakmice između Rusije i Hrvatske moći pratiti na kanalu Arena Sport 1, Hrvatska radiotelevizija smatra kako su tim potezom oštećeni svi građani Republike Hrvatske koji nisu pretplatnici navedenoga kabelskog operatera, a utakmicu su željeli pratiti na nacionalnoj zemaljskoj televiziji.

Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti:

U tom smislu dio priopćenja HNS-a u kojem se navodi kako se „HRT voli pohvaliti velikim brojkama za vrijeme utakmica reprezentacije” upravo potvrđuje HRT-ovu tezu da će se odabirom kabelskoga operatera umjesto nacionalne zemaljske televizije za prijenos utakmice osjetno smanjiti njezina gledanost. Hrvatska nogometna reprezentacija i njezine utakmice nacionalno su važan sadržaj koji treba biti dostupan svima, što se u ovome slučaju nije dogodilo.

Nadalje, tvrdnje HNS-a prema kojima je ponuda HRT-a za prava prijenosa utakmice „uvredljiva” ne stoji, a tomu u prilog govori kako nijedna druga nacionalna zemaljska televizija nije bila voljna platiti iznos veći od onoga koji je ponudio HRT.

HRT, posebno u uvjetima krize, savjesno raspolaže sredstvima prikupljenima od pristojbe te u svakome trenutku nastoji pomiriti javni interes, ali i odgovorno raspolagati novcem, stoga čudi stav HNS-a koji se na HRT-ovu ponudu potpuno oglušio. HRT ne smatra kako je u današnje vrijeme to premalo novca.

Naime, usporedbe radi, za iznos koji je HNS odbio može se kupiti 20 klasičnih filmskih remek-djela, dvije se godine može emitirati neka emisija o kulturi ili znanosti, producirati čitava sezona emisije Opera box, odnosno približno 40 epizoda ili pak godinu dana emitirati emisija o klasičnoj glazbi.

>> Rusija i Hrvatska ipak na televiziji, ali samo za odabrane gledatelje!

>> HRT otkrio novu bahatost HNS-a: Evo zašto nema prijenosa iz Rusije!

>> To je 'Šukerov statut' - repka bez navijača, samo za odabrane

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

ST
stosidusa
16:51 17.11.2015.

…koja prozirna demagogija!!!…koliko ono iznosi ugovor sa zampom koji je sklopljen protuzakonito? Nekih 70 milijuna kuna za godinu dana, a kad je repka u pitanju drugi su kriteriji!….znaci prema vasem izracunu za te novce se moze 9000 godina emitirati emisije iz znanosti i kulture…

MA
Majur
16:46 17.11.2015.

Usporedbe radi....usporedbe radi...kupiti 20 filmskih remek-djela kao Kozara Neretva Sutjeska desant na Drvar ili po 356754 put policijska akademija.

DA
dasdase
16:48 17.11.2015.

A zašto ne prenose mladu reprezentaciju koja danas u Rijeci igra protiv Španjolske? Koje je tu "obrazloženje"?