Tuga za SP-om

Hrvati efikasniji i vredniji od Grka, Srba, Slovenaca...

Foto: Antonio Bronić/VLM
Hrvati efikasniji i vredniji od Grka, Srba, Slovenaca...
25.05.2010.
u 09:10
Petorica hrvatskih napadača, Olić, Petrić, Jelavić, Mandžukić i Dudu, postigla su zajedno 41 prvenstveni pogodak u protekloj sezoni.
Pogledaj originalni članak

Iako je najbolji hrvatski napadač Eduardo da Silva, ne svojom krivnjom, imao promašenu sezonu u Arsenalu i postigao samo četiri pogotka u Premijernoj ligi, hrvatski su golgeteri u protekloj sezoni bili efikasniji od napadača čak šest europskih selekcija koje će igrati na SP-u: Srba, Grka, Slovenaca, Švicaraca, Danaca i Slovaka!

Bolji od naših su Nijemci, Talijani, Portugalci, Francuzi, Englezi, Nizozemci i Španjolci.

Jelavić najefikasniji

Petorica hrvatskih napadača, Olić, Petrić, Jelavić, Mandžukić i Dudu, postigla su zajedno 41 prvenstveni pogodak u protekloj sezoni. Najefikasniji je bio Jelavić u Rapidu s 18 pogodaka, a tome je dodao i četiri u Europskoj ligi, Mandžukić je zabio 14, Olić 11 u Bundesligi i 7 u Ligi prvaka...

Za usporedbu, Srbi su četiri pogotka iza Hrvata, jednako kao i Grci... No, tražimo li europsku reprezentaciju koja je po učinku napadača najviše oštećena izostankom sa SP-a, onda je to Bosna i Hercegovina. Njezina četiri napadača postigla su čak 20 (!) pogodaka više od petorice Hrvata: Džeko (Wolfsburg) 22, Ibričić (Hajduk) 17, Ibišević (Hoffenheim) 12, Misimović (Wolfsburg) 10.

I po vrijednostima najboljih igrača, Hrvatima je mjesto na SP-u. Primjerice, Modrić, Eduardo da Silva, Olić i Ćorluka skupa vrijede 56,5 milijuna eura, koliko zajedno nisu procijenjeni svi reprezentativci Slovenije, Grčke ili Slovačke.

Uz Hrvate, najviše svjetskih klasa koji neće vidjeti SP imaju Rusi. Četiri njihova igrača zvijezde su engleske Premijerne lige, Aršavin (vrijednost 26 milijuna eura), Žirkov (15), Biljaletdinov (6) i Pavljučenko (5), a i za izbornika koji iza sebe ima tri SP-a, Guusa Hiddinka, ispadanje od Slovenije bila je sramota.

Srbi s više trofeja

Hrvati su i po osvojenim trofejima visoko na europskoj ljestvici. Srna je prvak Ukrajine, Pokrivač ima naslov u Austriji, Olić i Pranjić dvostruku krunu u Njemačkoj, a Čale i Gabrić Turski kup. U tome smo nešto slabiji od Srba: Stanković ima tricu s Interom, Ivanović i Matić dvostruku krunu s Chelsea, Rajković je prvak Nizozemske s Twenteom, Pantelić i Sulejmani osvojili su kup s Ajaxom...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

CA
CastrumFF
09:54 25.05.2010.

Pa imamo i Slovenci nogometaše sa trofejima u Europi: Trostrustruki trofej ima sa Interom Rene Krhin, pa Tim Matavž je najbolji strijelac (12 golova) FC Groningena, Novakovič je bio najbolji strijelac Kolna dok nije došao za trenera Soldo.... .

EU
EUPatriot
10:07 25.05.2010.

Ma čime se sve uspjevaju hrabriti poniženi i neuspješni domoljubno hendikepirani jadnici.. Mene stalno uspjevate nasmijati sa nekim novim smiješnim usporedbama..Ako Slovenija slučajno uspije nekoga pobijedi na SP 2010 onda če svanuti članci kako Luka Modrć vozi bolji avto od svih Slovenski reprezentativaca a Darijo Srna nosi bolji i noviji model kopački..Ma poljuljani i posramljeni jadnici koji ne mogu trpjeti tuđe uspjehe..Nemate ni poštenja, ni pameti, ni plemenitosti..

DU
Deleted user
09:16 25.05.2010.

a sta da vam kazem.... Ispadanje od Slovenije bila je sramota_ EUPatriot cujes li ti ovo?