KALKULACIJE SU JASNE

Hrvatska bi mogla proći skupinu i s 2 boda! Evo što se sve mora poklopiti za povijesni scenarij

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Hamburg: Hrvastki igrači nakon susreta Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka stanzl/PIXSELL
Hamburg: Hrvastki igrači nakon susreta Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
22.06.2024.
u 17:18
Jasno, prvo u ponedjeljak, da bi se to dogodilo, treba remizirati s Talijanima u Leipzigu, a onda se isto tako treba nadati da na drugoj utakmici naše skupine Španjolska pobjeđuje Albaniju.
Pogledaj originalni članak

Gruzija i Češka odigrale su 1:1 u susretu 2. kola skupine F Europskog prvenstva u Njemačkoj. Rezultat je to koji itekako paše hrvatskoj reprezentaciji u kontekstu toga da eventualno, remijem protiv Italije uz dva osvojena boda prođe u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Jasno, prvo u ponedjeljak, da bi se to dogodilo, treba remizirati s Talijanima u Leipzigu, a onda se isto tako treba nadati da na drugoj utakmici naše skupine Španjolska pobjeđuje Albaniju. Čak ni remi na tom dvoboju Hrvatskoj ne paše jer Albanci u slučaju oba remija u zadnjem kolu naše skupine imaju bolju gol-razliku od Hrvatske.

Standings provided by Sofascore

Treba reći i to da još nitko nikada nije na Euru prošao skupinu sa samo dva boda. Vrlo je vjerojatno da to ni ovoga puta neće biti tako, a pogotovo za to da će ta momčad biti upravo Hrvatska. No, ta teorija još je živa nakon remija Gruzije i Češke.

Prvo, treba u nedjelju gledati dvoboj Škotske i Mađarske u skupini A. Tamo nam također treba remi, što će značiti da će Škoti tada imati dva boda i gol-razliku -4. To je gore od Hrvatske koja je na -3 ovoga trenutka. 

Standings provided by Sofascore
 

Teoretski, Hrvatskoj bi na ruku mogla ići još dva rezultata. U skupini C Engleska bi trebala sa što većom razlikom (barem tri pogotka) pobijediti Sloveniju te je ostaviti na dva boda i dovesti njenu gol-razliku u sferu negativne. Istovremeno, Danci bi trebali pobijediti Srbiju. Ili to, ili se mora poklopiti stanje u skupini F gdje bi Turci i Portugalci morali dobiti Čehe i Gruzijce u zadnjem kolu te ih ostaviti na jednom bodu. To je ipak nešto realnija opcija. No, ostane li i Slovenija na 2 boda i pretrpi li minimalan poraz od Engleske, to Hrvatskoj neće biti dosta... 

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar Žuti
Žuti
17:52 22.06.2024.

Nemojte o tome, molim vas nemojte. Ako ne možemo dobiti niti jednu utakmicu u skupini, onda nema smisla ići dalje.

LA
Lav
18:18 22.06.2024.

Onda su mogli ostati u HR pa nek drugi igraju za nas,

Avatar Kizzo
Kizzo
17:38 22.06.2024.

Ako smo na to spali onda bolje da nas ni nema u slijedecoj fazi.