Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALIĆ VS. KEK

Hrvatska na Slovence u borbi za polufinale Eura? Ovaj je scenarij itekako moguć

Hrvatska na Poljudu svladala Sloveniju 3:0
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
21.06.2024.
u 21:38

- Nakon toga se svi možemo umiroviti - napisao je na društvenoj mreži X poznati zagrebački profesor Tomislav Globan.

Volimo se igrati predviđanja, kombinacija i kalkulacija, a dan u kojem se nalazimo za to je itekako pogodan. Na sredini smo grupne faze Europskog prvenstva u Njemačkoj, a oni ključni dvoboji tek nas očekuju. Hrvatska će svoj susret za "sve ili ništa" imati u ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu protiv aktualnih europskih prvaka Talijana. Dobije li, momčad Zlatka Dalića mogla bi u osminu finala s drugog mjesta u skupini, što se sada čini kao izvrstan kraj natjecanja po skupinama, nakon dva neočekivana rezultata na startu.

Zna se da će, bude li Hrvatska druga u svojoj skupini, susret osmine finala igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine A. Po mnogim projekcijama, realno je da to bude Švicarska. Švicarci se barem zasad čine kao itekako prolazan suparnik prema četvrtfinalu pa je jasno da će susret s Italijom biti kudikamo teži od tog, dogodi li se on u osmini finala. 

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Hrvatska na Poljudu svladala Sloveniju 3:0
1/24

Završi li Hrvatska kao druga u skupini i dobije li osminu finala, u četvrtzavršnici ide na pobjednika skupine C ili jednu od trećeplasiranih reprezentacija. Zanimljivo, baš u skupini C otvorene su sve kombinacije, sve četiri reprezentacije mogu biti i na prvom i na posljednjem mjestu. Englezi imaju četiri, Slovenci i Danci po dva, a Srbi jedan bod. Po nekim kombinacijama, u četvrtfinalu bi se mogli sastati - Hrvatska i Slovenija.

- Dobijemo nekako Italiju i upadamo na B2; Slovenija dobije bljedunjavu Englesku i upadne na C1. U osmini finala mi na penale izbacujemo Švicarsku, a Slovenci s 1-0 Češku. U četvrtfinalu epska borba Dalić vs Kek za mjesto u polufinalu. Nakon toga se svi možemo umiroviti - napisao je na društvenoj mreži X poznati zagrebački profesor Tomislav Globan.

Pozdravljamo tu opciju, svakako...

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije