pripreme za EP

Hrvatska osvojila Turnir prijateljstva u Ivanić Gradu

Turnir prijateljstva
Turnir prijateljstva
Turnir prijateljstva
Turnir prijateljstva
Turnir prijateljstva
Turnir prijateljstva
24.08.2015.
u 19:25
Prvo mjesto pripalo je Hrvatskoj koja je bez primljenog pogotka ostvarila dvije pobjede, druga je Srbija zahvaljujući pobjedi nad BiH, koja je osvojila treće mjesto.
Pogledaj originalni članak

Na terenima Športsko-rekreacijskog centra Petek u Ivanić Gradu održan je prvi Turnir prijateljstva u mininogometu, na kojem su nastupile reprezentacije Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Prvo mjesto pripalo je Hrvatskoj koja je bez primljenog pogotka ostvarila dvije pobjede, druga je Srbija zahvaljujući pobjedi nad BiH, koja je osvojila treće mjesto.

Za sve tri reprezentacije bila je ovo vrlo korisna priprema za Europsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Vrsaru, a osobito za BiH i Srbiju, kojima su ovo bile prve međunarodne utakmice.

Turnir je održan u organizaciji hrvatskog mininogometnog saveza s jasnom idejom; mininogomet ujedinjuje i spaja, potiče na toleranciju i jednakost. Upravo je u takvom tonu protekao ovaj turnir, na kojem su gledatelji mogli vidjeti zanimljiv mininogomet.

- Rezultati pokazuju da smo lako pobijedili, ali nije bilo tako, moramo poboljšati našu igru. Pristup i igra u obrani nisu bili na razini, momci nisu dovoljno 'grizli'. No, nedostajalo nam je par jako bitnih igrača, pa sam svima dao priliku za igru, a brojne izmjene ostavile su traga - kaže Tvrtko Močibob, izbornik Hrvatske, a Zoran Zdravković (Srpska udruga minifudbala) dodaje:

- Bio je to fantastičan event, oduševljeni smo gostoprimstvom i veselimo se što ćemo doći i dogodine. Hvala organizatorima!

Josip Kupreškić, izbornik/igrač Bosne i Hercegovine je naglasio:

- Ovo nam je doista trebalo, i ove dvije utakmce puno će nam pomoći u pripremama za Europsko prvenstvo. Hvala domaćinima i vidimo se dogodine.

Bruno Alpeza, predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza kazao je kako je turnir pokazatelj kako treba njegovati odnose i promicati toleranciju i mir.

- Ponosan sam na igrače svih reprezentacija, kao i na gledatelje koji su pljeskom popratili svaki dobar potez. Želimo da ovaj turnir postane tradicionalan i da svake bude godine sve bolji. Hvala mojim djelatnicima na odlično obavljenom poslu, jer je bilo doista teško u kratkom roku organizirati ovaj događaj, osobito zato što smo trenutno u završnim pripremama za ovogodišnje Europsko prvenstvo u Vrsaru. Hvala reprezentacijama Srbije i BiH što su došle u Ivanić Grad i jako mi je drago da će se vratiti i dogodine - kazo je Alpeza.

REZULTATI:

Bosna i Hercegovina - Srbija 1:2 (Vujica/Tešanović, Veljković)

Hrvatska - Srbija 3:0 (Smok, Popov, Korenika)

Hrvatska - Bosna i Hercegovina 1:0 (Smok)

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.