Hrvatska ljubav prema sportu još je jednom potvrđena i u Bratislavi

Hrvatski navijači digli Bratislavu na noge

Foto: import
Hrvatski navijači digli Bratislavu na noge
04.12.2005.
u 17:08
Pogledaj originalni članak

Francuska, Wimbledon, Portugal, Tunis, Bratislava... Zvjezdani trenuci hrvatskoga sporta na velikoj sceni. I navijačka ludnica. To nam je valjda u krvi. Hrvatski su sportaši donijeli toliko radosti, sport je dio naše tradicije, taj koji najviše homogenizira mase. Nogometaši, rukometaši, Janica, Goranov povijesni trijumf... Niz nastavljaju tenisači.

U Francuskoj je navijačka potpora bila izvanredna, deset tisuća grla klicalo je Hrvatskoj na EP-u u Portugalu, rukometni su fanovi okupirali Tunis. Ni glavni grad Slovačke nije ostao imun na invaziju hrvatskih ljubitelja tenisa. Unatoč i za naše prilike vrlo visokoj cijeni (210 eura), Sibamac Arena i okolni kafići bili su prošarani kockicama, slovački su navijači u niz navrata na tribinama bili nadglasani.

Doista, ne mogu zamisliti da se finale igra u Zagrebu i da u našoj dvorani bude gotovo polovica slovačkih navijača. Osjećali smo se kao kod kuće. Bilo je dobro i na našem prvom ovogodišnjem gostovanju u Carsonu protiv SAD-a, no ovo je fantazija priznat će prvi hrvatski reket Ivan Ljubičić, uvijek napaljen na pravu atmosferu. Usput, teniski su kibici poseban soj navijača. Netko bi rekao gospoda. Mi navijači kakve se može poželjeti. U dvorani složni i disciplinirani, pomiješani sa Slovacima, u gradu bez ijednog većeg incidenta. Slika koja kod nas u posljednje vrijeme već pada u zaborav. Hrvatska baza u pivnici Gremium posebna je priča.

Pun pogodak Hrvatskoga teniskog saveza, koji se na pravi način znao odužiti za bučnu potoru 1500 obožavatelja u dvorani. Pivo u potocima (dio svake večeri uvijek je bio o trošku HTS-a), pjesma do zore uz zvukove tamburice. Šteta? Nekoliko razbijenih čaša, što je potpuno nevažno. I još jedna stvar: svi, apsolutno svi, bili su tih večeri kao jedan. Pjesmom i pozitivnim vibracijama poneseni navijači, sportski dužnosnici, osobe iz javnog života. Odanost hrvatskim bojama najčvršća je poveznica.

Hrvatska je zemlja velikih sportaša, ljudi vole i poznaju sport, znaju cijeniti velike rezultate. A ovaj naš u Davisovu kupu jedan je od najvećih. Hvala za prekrasnu potporu dodat će Ljubičić na kraju još jednog velikog poglavlja hrvatskoga sporta. Navijačka će grla na kraći odmor, bogatija za nezaboravne trenutke. Novi sastanak zakazan je u Torinu. Olimpijske staze čekaju Janičin trijumf...

Pogledajte na vecernji.hr