TRENER DINAMA

Igor Bišćan: Ova momčad nije konkurentna, moramo reagirati i dovesti pojačanja

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Konferencija za medije nakon susreta Dinama i AEK-a, Igor Bišćan
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Trener Dinama Igor Bišćan
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Split: igor Bišćan dao je izjavu nakon utakmice
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Bišćan zadovoljan jer su modri sezonu otvorili pobjedom
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Atena: Igor Bišćan održao je konferenciju za medije uoči utakmice protiv AEK-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Atena: Igor Bišćan održao je konferenciju za medije uoči utakmice protiv AEK-a
16.08.2023.
u 13:00
– Treba reagirati. Ako želimo igrati nogomet visoke kvalitete i biti konkurenti, pa čak i na nešto nižem nivou od ovoga jer igramo na dva kolosijeka, ovo neće biti dovoljno. Puno se priča, malo toga se realiziralo. Ne znam što će biti dalje, ja o tome ne odlučujem – rekao je Bišćan
Pogledaj originalni članak

Dinamov trener Igor Bišćan bio je razočaran konačnim ishodom maksimirskog dvoboja s AEK-om u kojem je grčki prvak slavio s 2:1, nakon što je hrvatski prvak poveo, ali je rekao da je to u ovom trenutku realno stanje njegove momčadi.

Bišćan je upozorio da Dinamo neće biti konkurentan ni na nižoj razini od Lige prvaka ako kvalitetom ne proširi igrački kadar.

– Treba reagirati. Ako želimo igrati nogomet visoke kvalitete i biti konkurenti pa čak i na nešto nižem nivou od ovoga, jer igramo na dva kolosijeka, ovo neće biti dovoljno. Puno se priča, malo toga se realiziralo. Ne znam što će biti dalje, ja o tome ne odlučujem – rekao je Bišćan i dodao:

– Dotad se borimo s ovim što imamo. Nema tu nikakve poruke upravi, sve se vidjelo. Sjetite se utakmice s Hajdukom. I tad smo imali sličan problem. Ne želim da ispadne da se žalim, ali moramo reagirati. A da ne spominjem mogućnost odlaska igrača, onda će to biti još ozbiljniji problem.

Bišćan nije preveliki optimist uoči uzvrata s AEK-om.

– Napravit ćemo sve da prođemo, ali bit će izuzetno teško. Teško ćemo previše moći napraviti. Nisam siguran da imamo i približno kvalitetne zamjene za prvih 11-12 igrača. Ali idemo se boriti i probati napraviti sve da se vratimo kao pobjednici.

 
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

Avatar Crni labud
Crni labud
13:35 16.08.2023.

Najjadnije što jedan trener može reći je da mu momčad nije konkurentna. Pa zašto si je onda preuzeo? Nitko te nije prisilio na to. Osim toga Čačić je s tom ekipom igrao Ligu prvaka i dobio Chelsea tako da je momčad dokazano konkurentna. A što je najgore svaka druga momčad koju okupiš (ako ti netko slučajno da još jednu priliku) bit će gora od te.

EJ
ejStef
13:45 16.08.2023.

Je, to svi govore od kada je Šimić došao. Šimić samo pokazuje zašto kako je "spremio" Karlovac u niži rank, te zašto su ga brzo potjerali iz Milana... No to Bišćana ne opravdava, zajedno sa Šimićem je otjerao pola ekipe koja je mogla igrati, igrače ne koje ne računa. Uz to, ovo što ima nije uspio uigrati, ne izvlači niti pola onog što inače mogu napraviti, nije ih pripremio niti fizički niti psihički, nema uvježbanih akcija i sl... Nije Bjelica imao puno bolju ekipu, ili Mamić ili Čačić... Bišćan forsira neku svoju ideju bez obzira ima li igrače ili ne, da li igrači mogu odigrati na pozicijama ili ne. Pa nije Dinamo Real Madrid ili City. Pogledaš što imaš u svlačionici, vidiš na kojim pozicijama su igrači najbolji, koji su igrači najbolji, kakva igra im paše i sl. Onda se odlučiš kako ćeš igrati, a ne glumiš Barcelonu s Ljubičićem i Mišićem... Uz to imaš opciju 1, 2, 3 itd. Pa Bjelica je s 2 igrača (Oršić, Petković) i puno radnika dočekao proljeće u Europi. Kada nije išlo ništa drugo, išla je kontra s visokom na Petkovića, koji je proslijedio na Oršića i to je funkcioniralo. Ovo sada mučenje s posjedom ne liči ni na što, pa i protiv AEK-a je Dinamo imao posjed pa je to izgledalo grozno... Ako Bišćan ne zna, onda dovedite drugog, a o Šimiću ne treba trošiti riječi. Potjerao solidne igrače, a doveo neke poluprodukte. I kao takve ih masno preplatio...

VE
vecernji55
13:34 16.08.2023.

Šimić i Bišćan se moraju naučiti komunicirati s javnosti. Trebali su ovo razdoblje jasno komunicirati koji je plan za ovu sezonu i koje su ambicije. U novinama se piše svaki dan o transferima, a ništa se ne događa. Zbog nedostatka informacija stvara se nepotrebna nervoza i nepovjerenje prema treneru i upravi, jer javnost ne zna što se događa. Ako postoje financijske poteškoće, to treba jasno reći i onda kazati, mi ove godine ne možemo imati ekipu za ligu prvaka, pa ćemo pokušati s ovim što imamo i to je naša realnost. Ako je trener mislio da će dobiti igrače na vrijeme, prije ovih dvoboja, a nije ih dobio, onda je to trebao reći na vrijeme. Ako misli da će dobiti pojačanja nakon ovog ispadanja, onda živi u zabludi, jer nitko neće plaćati skupe igrače za hnl. Ako Bišćan misli da s ovom ekipom ne može ostvariti uspjeh, onda isto tako to treba reći i otići s klupe.