NAPISAO U TEKSTU

Grčki novinar tvrdi: Maksimir je neonacistički stadion

Susret Dinama i AEK-a u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
16.08.2023.
u 09:00

- Michalise, brate, nadam se da partijaš gore. AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopoulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast s visoko podignutom crnom trakom. Michalis je zabio gol u njihovom domu, to boli više od ičega.

Michalise, jesi li vidio što im je napravio Galanos? U tvoju čast, njima u lice. To je naslov koji je grčki novinar George Tsakiris napisao na portalu Gazzetta.gr nakon sinoćnje utakmice Dinama i AEK-a (1:2) na Maksimiru.

Tsakiris iz nekog razloga smatra da je Maksimir - neonacistički stadion. Evo što je napisao u tekstu:

- Michalise, brate, nadam se da partijaš gore. AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopoulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast s visoko podignutom crnom trakom. Michalis je zabio gol u njihovom domu, to boli više od ičega. Slavilo je dijete kluba, kao da je Bog sve posložio, a nije to sve samo Božja zasluga, već i najboljeg trenera Matiasa Almeyde.

Podsjećamo, prva utakmica u Ateni je odgođena nakon ubojstva grčkog navijača. Ona će biti sada biti uzvratna, a igra se iduću subotu. Pobjednik u četvrtom pretkolu Lige prvaka ide na Antwerp.

Ključne riječi

Komentara 23

PB
pb1520
09:33 16.08.2023.

Njih su Nijemci pregazili za dva dana. Pravi lijevi borci za istinu. Turci iz guze na Cipru godinama. Suma, sumarum, neradnici i filozofi.

DU
Deleted user
13:33 16.08.2023.

pitanje zasto se autor ovakvog clanka izbjegava potpisati

EJ
ejStef
10:15 16.08.2023.

Pustite vi Grke, znamo svi kakvi su, znaju i u Europi. Kako bi se reklo, gori su od istočnih nam susjeda... Ne može se sada fokus sa katastrofe koja se događa u Dinamu prebacivati na druge teme. Bišćan je jednostavno loš trener, ova utakmica je samo dokazala ono što se pretpostavljalo nakon Hajduka i Gorice... Igrači ne mogu trčati (a imali su 11 dana odmora), nema uigranih akcija, reprezentativci izgledaju kao da su amateri na terenu, nema obrambenog bloka, ništa, ko da pripreme nisu postojale, nego se ekipa našla u gostionici prije tekme i izašla na teren... A uprava i Šimić, to je tek čudo od nesposobnosti i neznanja. Ili im je samo bitno podijeliti novce, jer sutra ne postoji. Nije dovedeno niti jedno jedino pojačanje, dovedeni su igrači upitne kvalitete koji za sada nisu pokazali ništa... Ovo je jako dobar primjer kako preko noći uništiti nešto što se stvaralo 2 desetljeća. Kada je podobnost isključivi faktor. Ovo sada izgleda gore nego javna služba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije