Oni nisu amateri

Igraju za 3000 kuna, a razmontirali Cibonu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Igraju za 3000 kuna, a razmontirali Cibonu
20.03.2011.
u 14:55
Već drugu godinu zaredom treniramo dva puta dnevno. I nemojte molim vas mi pisati da je riječ samo o ljubavi prema košarci. Oni znaju igrati. Ipak, favoriti su NLB ligaši i Split - kaže trener Neven Plantak.
Pogledaj originalni članak

Kada je šokirani Zula minus od čak 23 koša pripisao među ostalim i neiskustvu igrača Cibone, nastao je tajac. Nitko mu od novinara nakon debakla ipak nije imao srca reći da ekipa Borik Puntamike koja ih je deklasirala, u prosjeku bez nedavno došlog Jure Ružića ima prosjek tek nešto veći od 20 godina.

Protiv Cibone efikasni i nebeski Čakarun, razigrani razigravači Pešut, Mikulić i Petani, Jurjević čovjek koji vjeroatno najmanje u posjedu ima loptu jer gotovo odmah puca s izrazito visokom preciznošću, pouzdani Škifić i Ružić, potom Šarlija, Mrkić...  

Svi su oni redom zadarska dica i razbili su još uvijek aktualnog prvaka Hrvatske na način kojim se rijetko mogao pohvaliti i stariji i dakako slavniji zadarski košarkaški klub u njegovim najbolim danima. Iako ovo dakako nije priča o KK Zadru valja spomeniti da im je mlađi košarkaški brat nakon pobjede na pripremama ustupio svog najboljeg igrača Ivu Ivanova, ali i da je bez  njega već sada i neovisno o daljnjim rezultatima uspio postati domaći košarkaški hit.

I nisu samo uvjerljivo pali Cibona i Zadar tijekom priprema. I Split i Alkar u A1 Ligi bili u minusu u Jazinama od preko dvadesetak koševa, a posljednjeg putnika u Ligu za pravka Zaboka, Puntamičani su pobijedili oba puta.

- Kako li će se tek provesti Aco s Cedevitom u slijedećem kolu kad Jazine budu do kraja pune - odmah je uslijedilo pitanje euforičnih Zadrana nakon 23 plusa protiv Cibone, a koje bi da ga je čuo treneru Borika Nevenu Plantaku diglo kosu s glave.

Oni koji u posljednje dvije godine prate njegov dobar rad s zadarskom mladošću znaju da bi on 'najradije' da mu ekipa ne primi niti jedan koš. Toliko pozitivne nervoze, ali i lutnje kod malo kojeg ćete trenera vidjeti, a svakako i čuti...  A  opet malo tko je i toliko realan...

- Mene novinari pitaju zašto pilim naopako i svaku utakmicu najavljujem spominjući i mogućnost poraza. Pa što da kažem kad mi je ekipa toliko mlada da unatoč svom kvalitetnom radu na treninzima može se okrenuti i na drugu stranu. U ostalom što tu nije istina kada kažem da su NLB ligaši i Split favoriti pred nama. Isto tako i ova atmosfera u punim Jazinama mogla je dvojako djelovati na moje mlade igrače, ali im je nasreću bila impuls - rekao je Neven Plantak i odmah razbio stereotip da je Borik ekipa zadarskih haklera koji ujutro rade, a navečer treniraju ili igraju utakmice. Tako je bilo prije šest godina ulaskom u Prvu ligu, a danas se u Boriku ozbiljno radi.

- Već drugu godinu zaredom treniramo dva puta dnevno. I nemojte molim vas mi pisati da je riječ samo o ljubavi prema košarci. Oni znaju igrati - kaže Plantak, ali i ne demanitra da 'nije u šoldima sve'.

Doduše nije htio ni potvrditi, ali ipak ni demantirati da su mu igrači plaćeni od 1500 do 3000, najviše do 5000 kuna mjesečno. Na pitanje o mogućoj podijeljenosti zadarskih navijača kada na red uskoro dođe i gradski derbi, a o čemu se naširoko već raspravlja na lokalnim internetskim forumima Plantak je diplomatski odgovorio:

- Ja mislim da će navijati za Zadar, a da će svaki naš dobar potez nagraditi.    

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.