imamo 13 strijelaca

Ivan Perišić još nije postigao pogodak u Ligi nacija, je li vrijeme da večeras zabije?

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Bursa: Turska i Hrvatska sastale se u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2024
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Rotterdam: Na Modrićevim nogama vidljivi tragovi cupping terapije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Bursa: Turska i Hrvatska sastale se u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2024
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Bursa: Turska i Hrvatska sastale se u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2024
14.06.2023.
u 16:00
Najviše nastupa za Hrvatsku u Ligi nacija imaju Modrić, Kramarić i Vlašić, po 14, najbolji naš strijelac u ovom natjecanju je Kramarić s četiri pogotka, po dva su postigli Modrić, Vlašić, Jedvaj, Lovren i Kovačić, a po jedan Petković, Brekalo, Pašalić, Livaja, Sosa i Majer, a Šveđanin Danielson postigao je autogol
Pogledaj originalni članak

Liga nacija do sada je bila najtraumatičnije razdoblje Dalićeve ere u reprezentaciji, toliko frustrirajuće da je naš izbornik jednom zgodom izjavio kako "Ligu nacija treba ukinuti". A ona ga sada, eto, može učiniti tek trećim izbornikom koji ju je osvojio, nakon Portugalca Santosa i Francuza Deschampsa. Hrvatska je u Ligi nacija u 16 utakmica u tri ciklusa ostvarila samo šest pobjeda, ima dva neodlučena ishoda i čak osam poraza, uz negativnu gol-razliku 21:32.

Pa ipak, Liga nacija iznjedrila je Hrvatskoj neke od njezinih najspektakularnijih izvedbi. Primjerice, u studenome 2018. godine u Zagrebu je pala Španjolska (3:2), a u lipnju prošle godine Hrvatska je prekinula seriju poraza od Francuske i svladala je s 1:0 na St. Denisu.

Najviše nastupa za Hrvatsku u Ligi nacija imaju Modrić, Kramarić i Vlašić, po 14, najbolji naš strijelac u ovom natjecanju je Kramarić s četiri pogotka, po dva su postigli Modrić, Vlašić, Jedvaj, Lovren i Kovačić, a po jedan Petković, Brekalo, Pašalić, Livaja, Sosa i Majer, a Šveđanin Danielson postigao je autogol. Dakle, Ivan Perišić, koji je za reprezentaciju postigao 33 pogotka (jednako koliko i Mandžukić), još se nije osladio u ovom natjecanju.

Nagađa se da bi Hrvatska mogla početi utakmicu s Nizozemskom u sastavu s Perišićem na poziciji lijevoga braniča te s Ivanušecom na poziciji lijevoga krila. To bi značilo da izbornik nema dovoljno povjerenja u dva lijeva braniča s ukupno 44 nastupa: Sosu (14) i Barišića (30). Svojevrsno iznenađenje je i povratak Vide u prvu momčad, što možemo objasniti njegovom sjajnom sezonom u AEK-u. Martin Erlić bio je prošloga ljeta otkriće Lige nacija, sjajno je odigrao utakmice protiv Francuske (2) i Danske, ali nakon toga ni u jednoj natjecateljskoj utakmici za Hrvatsku više nije nastupio.

Hrvatska je na završnicu Lige nacija došla s 22 igrača pa u pričuvi priliku čekaju Ivušić, Labrović, Stanišić, Erlić, Barišić, Sosa, Majer, Vlašić, Musa, Petković i Beljo.

>> Uz slavonske tamburaše odbrojavaju se sati do početka utakmice u Nizozemskoj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.