Ganja 55. postolje

Ivica Kostelić u Kitzbühelu stiže svoju sestru Janicu

Foto: Željko Hladika/Pixsell
Ivica Kostelić u Kitzbühelu stiže svoju sestru Janicu
26.01.2013.
u 19:39
Zagrepčanin je u Kitzbühelu bio 30., zaostavši 2.97 sekunde za pobjednikom Dominikom Parisom. Međutim, kako su odustali Ted Ligety, a diskvalificaran je Andrej Šporn, glavni konkurent za pobjedu u kombinaciji mu je Alexis Pinturault
Pogledaj originalni članak

Ukrcao se Ivica Kostelić u Kitzbühelu u gondolu s brojem 26 koja je nazvana po četverostrukom pobjedniku najpoznatijeg skijališta u Svjetskom kupu koji je slavio u tri kombinacije i jednom superveleslalomu.

– Konačno sam pogodio točan trenutak da dođem na moju gondolu! – veselio se Kostelić. Pred njim je bila najteža utrka sezone, opasan spust na Streifu, a sa staze su na vrh svako malo dolazile informacije tko je sve pao; Schreiber, Fill, Clarey...

U startnoj kućici dočekala ga je i vlastita slika, u društvu one legendarnog Didiera Cuchea, rekordera i peterostrukog pobjednika spusta. Cilj je bio doći do kraja – čitav.

– Dobro sam odvozio! Imao sam nesreću da mi je pukao kombinezon na startu kad sam ga oblačio... Zadovoljan sam kako sam išao u gornjem dijelu. Nažalost, napravio sam pri dnu jednu grešku, pogriješio putanju, otišao sam predirektno na prijelazu iz Lärchenschußa u Oberhausberg. Zbog toga sam izgubio toliko vremena – kazao je Ivica koji je osvojio bod s 30. mjestom (+2.97). Ulog je bio velik, bila je to prva od tri vožnje jedine preostale klasične kombinacije (spust u subotu zbraja se s dvije vožnje slaloma u nedjelju) koja se vozi još samo pod Hahnenkammom.

Gledali su ga u ciljnoj ravnini Arnold Schwarzenegger, Bernie Ecclestone, Niki Lauda, Franz Beckenbauer, ali i naš najbolji spustaš Natko Zrnčić Dim, koji se teško ozlijedio u Beaver Creeku.

– Teško je gledati kad ne možeš sudjelovati. Nažalost, čini se da je sezona za mene završena. Rehablitacija za operirano rame je iza mene, uskoro ću na snijeg, ali natjecati se neću moći tako brzo. Bio sam u startnoj kućici, nisam mogao izdržati da ne osjetim kakav je to osjećaj. Streif je među najtežim utrkama, ove sezone možda i najteži jer staza je bila izuzetno grbava i zaleđena. Teški su i Bormio i Garmisch, sve zapravo ovisi o pripremi staze – ispričao je Natko.

Kostelić u nedjeljnom slalomu, koji se boduje i za kombinaciju, ima priliku stići sestru Janicu i to po broju – postolja. Ona je karijeru prekinula kada ih je skupila 55, a Ivica je u Wengenu prošli vikend ostvario 53. i 54. postolje... Na 55. s kojom bi se izjednačili, već je stavio jednu nogu.

– Najopasniji konkurent za pobjedu mu je Pinturault, Ivica ima 26 stotinke prednosti, ali ovaj je u formi. Pošto su dvije vožnje slaloma, oni koji ga inače ne voze, nemaju velike šanse. Ivica bi bez problema mogao nadoknaditi i četiri sekunde zaostatka pred spustašima – najavio je Natko.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
matildica
20:24 27.01.2013.

bravo kosteliči al žalosno da se nakon toliko vremana nisu stvorili skijaši koji bi vas samo donekle mogli zamjeniti