EUROPSKA LIGA

Iz Seville reagirali na Dinamo: Prvo što pomisliš je da to nije bitna momčad

Iz Seville reagirali na Dinamo: Prvo što pomisliš je da to nije bitna momčad
13.12.2021.
u 14:56
- Ima iskustva igranja u Europi, pa će biti komplicirano. No gledajući protivnike koje smo mogli izvući bilo je malo povoljnih opcija, zapravo niti jedna.
Pogledaj originalni članak

Čelinici Seville, drugoplasirane momčadi španjolskog prvenstva, rekli su u ponedjeljak kako očekuju teški dvoboj u play-offu Europske lige protiv zagrebačkog Dinama premda ga ne smatraju poznatom ekipom u europskim okvirima.

>>> Oršićev put do nogometnog uspjeha

- Prvo što pomisliš kada vidiš ime Dinamo Zagreb jest da to nije bitna momčad, sve dok ne počneš igrati protiv njih, pa kada uvidiš da su iskusni i važni u svojoj zemlji - izjavio je Sevillin sportski direktor Ramón Rodríguez Verdejo poznatiji kao "Monchi".

- Dinamo je klasik hrvatskog nogometa, sigurno najbolji klub hrvatskog nogometa. Ima iskustva igranja u Europi, pa će biti komplicirano. No gledajući protivnike koje smo mogli izvući bilo je malo povoljnih opcija, zapravo niti jedna. Dinamo je manje-više na razini ostalih koje smo mogli dobiti - dodao je govoreći za klupsku televiziju u Sevilli nakon izvlačenja parova.

Foto: Cathrin Mueller/SVEN SIMON
Soccer Champions League VfL Wolfsburg - FC Sevilla. 1: 1.

Hrvatski prvak će prvu utakmicu igrati 17. veljače u Sevilli, gradu na jugu Španjolske, a uzvrat će biti tjedan dana kasnije u Zagrebu.

- Sigurno će biti motivirani jer igraju protiv Seville - napomenuo je Monchi.

- Uvijek više volim igrati uzvrat pred našim navijačima, ali što je tu je. O tome ne možemo sada puno razmišljati - rekao je.

Monchi je objasnio kako je "Dinamo trenutačno treći u hrvatskom prvenstvu, no da ima dvije utakmice manje".

- Ali za očekivati je ako pobijede u njima da će biti vodeći na tablici. Uvjeren sam međutim da će biti maksimalno posvećeni nastupu u Europskoj ligi, što je normalno i logično - izjavio je.

Dinamo i Sevilla su igrali međusobno 2016. u grupnoj fazi Lige prvaka. Sevilla je pobijedila doma 4:0 a u Maksimiru 1:0.

- To je ekipa koja možda nema puno poznatih igrača, ali ima Oršića koji mi se izuzetno sviđa, to je 28-godišnjak koji fantastično igra na krilu. Zabio je izuzetno lijep gol protiv West Hama. Tu su još Petković, Ivanušec, Livaković... to su važni igrači s iskustvom igranja u reprezentaciji - napomenuo je Monchi.

Monchi, nekadašnji vratar Seville i suigrač Davora Šukera od 1991. do 1996., poznaje Dinamo jer je kao sportski direktor Rome kupio 2018. talentirang veznjaka Antu Ćorića.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 19. kolu Prve HNL

Član Sevilline uprave Fernando Navarro rekao je pak da Dinamo "nije klub koji baš svi poznaju".

- To je ekipa s Balkana, s jako talentiranim igračima, karakternima i s puno iskustva. Obično nastupaju u Ligi prvaka pa će to biti težak protivnik. Uz to se radi o dalekom putovanju gdje ćemo igrati pred navijačima koji rade pritisak. Bit će stoga jako teško - izjavio je Navarro.

Rekao je kako je Sevilla prvenstveno htjela izbjeći talijanske klubove Napoli i Lazio.

- U svakom slučaju dobili smo teškog protivnika jer nije lako pobjeđivati u ovom natjecanju. Ali da, htjeli smo izbjeći talijanske klubove uglavnom zbog imena, odnosno renomea i lige u kojoj se natječu - objasnio je Navarro.

Sevilla nakon ispadanja iz Lige prvaka želi osvojiti Europsku ligu jer će biti domaćin finala i zato što je zadnjih godina uspješna u ovom natjecanju.

Sevilla je Europsku ligu osvajala 2006., 2007., 2014., 2015., 2016. i 2020.

- Pred nama su teške utakmice ali nadam se da ćemo nešto naučiti iz ovog igranja u Ligi prvaka - rekao je bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nakon neočekivanog poraza 0:1 u Salzburgu kojim je Sevilla ispala iz Lige prvaka.

- Ponovo ćemo igrati u Europskoj ligi, natjecanju koje nam jako drago i u kojem ćemo uživati - poručio je Rakitić koji je kapetan Seville dok se ne vrati ozlijeđeni Jesús Navas.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

FR
freeshooter
15:40 13.12.2021.

...mnogi su nakon utakmice protiv Dinama ostajali i bez posla...pitajte Mourinha...tek toliko, usput, ma nebitnooo..

DU
Deleted user
17:27 13.12.2021.

Kako perfidno slozen naslov od autora "hina" ; a kak to da nije naslov isjecak iz ovog dijela izjave : "Dinamo je klasik hrvatskog nogometa, sigurno najbolji klub hrvatskog nogometa. Ima iskustva igranja u Europi, pa će biti komplicirano" Mislim ja znam kako nije to u naslovu , nego pitam za frenda sa juga ;)

PL
plavi99
17:38 13.12.2021.

Plitak potok.;-)