AUSTRALCI U ŠOKU

Izbornik odlučio otići usred kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo: 'Poštujemo njegovu odluku, ali...'

Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
FILE PHOTO: AFC Asian Cup - Quarter Final - Australia v South Korea
Foto: Simon Marper/PRESS ASSOCIATION
Graham Arnold File Photo
20.09.2024.
u 09:30
Rekao sam nakon naše utakmice protiv Indonezije da moram donijeti neke odluke, a nakon dubokog razmišljanja, osjećaj mi je rekao da je vrijeme za promjenu - kazao je Arnold
Pogledaj originalni članak

Australski nogometni savez u petak je objavio da Graham Arnold odlazi s mjesta izbornika muške reprezentacije usred kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Upravno tijelo je objavilo da će Arnold "odmah napustiti" tu ulogu. U tijeku je potraga za njegovom zamjenom. Australska muška reprezentacija, poznata pod nadimkom "Socceroos", pretrpjela je u ovom mjesecu šokantan poraz od Bahreina kod kuće, što je ugrozilo njene nade u izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, a položaj joj je dodatno pogoršan remijem s Indonezijom. Australija je nakon dva kola s jednim bodom na petom mjestu u skupini C, a lošija je samo Kina koja je bez bodova. Australski nogometaši će u listopadu igrati protiv Kine i Japana, vodećeg u skupini s maksimalnih šest bodova. Arnold je vodio "Socceroose" od kolovoza 2018., a imao je i ulogu privremenog izbornika u razdoblju od 2006. do 2007.

"Odlazak Grahama Arnolda označava kraj jedne ere za australski nogomet. Iako poštujemo njegovu odluku, ali smo tužni što Graham napušta reprezentaciju, ovaj scenarij nije neuobičajen u međunarodnom nogometu. Brzo ćemo imenovati novog glavnog trenera kako bismo osigurali kontinuitet i stabilnost", rekao je predsjednik Australskog nogometnog saveza James Johnson.

Svoju je ostavku obrazložio i dosadašnji izbornik.

"Rekao sam nakon naše utakmice protiv Indonezije da moram donijeti neke odluke, a nakon dubokog razmišljanja, osjećaj mi je rekao da je vrijeme za promjenu, i za mene i za program. Odluku o ostavci donio sam na temelju onoga što je najbolje za naciju, igrače i australski nogomet.", rekao je 61-godišnji Graham Arnold.

Australija se kvalificirala na posljednjih pet uzastopnih svjetskih prvenstava, a 2022. u Katru je tek drugi put u povijesti stigla do nokaut faze, gdje su u osmini finala ispali od kasnijih svjetskih prvaka Argentinaca.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.