POČIVAO U MIRU

Iznenada preminuo legendarni nogometaš. Bio je jedan od najvećih u povijesti Bundeslige

Foto: Pixabay
Iznenada preminuo legendarni nogometaš. Bio je jedan od najvećih u povijesti Bundeslige
10.10.2024.
u 08:50
Na vratima Werdera proveo je čak 16 godina, od 1972. do 1988., upisavši nevjerojatna 444 nastupa u Bundesligi. Također je nastupao za njemačku reprezentaciju i bio dio momčadi na dva velika natjecanja.
Pogledaj originalni članak

Iznenada je preminuo Dieter Burdenski (73), jedan od najvećih nogometaša u povijesti slavnog Werdera iz Bremena i istinska legenda Bundeslige. Bivši njemački golman iznenada je preminuo u bremenskoj bolnici, samo četiri dana nakon što je kao počasni gost pratio utakmicu bremenskog sastava. Bio je na stadionu kao dio generacije koja je 1999. godine osvojila trofej u njemačkom kupu.

Na vratima Werdera proveo je čak 16 godina, od 1972. do 1988., upisavši nevjerojatna 444 nastupa u Bundesligi. Također je nastupao za njemačku reprezentaciju i bio dio momčadi na dva velika natjecanja, Svjetskom prvenstvu 1978. godine i Europskom prvenstvu 1984. godine. Najveći uspjeh u nogometnoj karijeri mu je naslov prvaka Njemačke s Werderom još davne 1988. godine.

VEZANI ČLANCI:

Nakon nogometne karijere vodio je uspješan privatni posao, a zadržao se i uz Werder koji je bio njegova prva nogometna ljubav. U posljednjih 40 godina u klubu je obnašao razne funkcije. Također, dugo vremena radio je kao kolumnist uglednog njemačkog dnevnika Bilda.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.