KOLUMNA * ŠPICA *

Jahači traže konje za olimpijske igre

07.07.2003.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Zdravko Petrović - Šljik bio je kapetan Snješku Cerinu u NK Trnju. Nogomet je bio njegova velika ljubav, a ona najveća ipak su bili i ostali - konji, pa nije čudo što je ovih dana moj stari frend Šljik izabran za predsjednika Hrvatskoga konjičkog saveza.

- Konjaništvo je, s obzirom na posebnost tog sporta, financijski zakinuto u odnosu na druge olimpijske sportove - požalio mi se neki dan u "Dvije lipe" Zdravko.

- Pa nikad u toj disciplini nismo ni nastupili na OI - peckam novog prezidenta.

- Nismo, ali to ne znači da nećemo. Uz već afirmirane Andreju Novak, Kristinu Grilc, Renata Levanića i Antu Šimlešu imamo i nekoliko iznimno nadarenih mladih ženskica poput Martine Posilović, Janke Krašovec, Mirne Bačić, Dore Zlamalik, Tene Car... Jahača ima, ali teško je nabaviti visoko kvalitetne konje, koji stoje od 250.000 eura naviše. Jamčim da će naš jahač na konju od 100.000 eura ispuniti sve norme za nastup na OI.

Vjerovali ili ne, prva je svoju pomoć ponudila supruga poznatog trenera i bivšeg nogometnog izbornika Mirka Jozića.

A od Šljika nisam naučio samo to da volim i obožavam konje, nego da uživam i u okusu konjetine.

Na "Boćarskim danima" u Boćarskom domu nisam kušao konjetinu, ali sam se davio u čobancu kojeg je skuhao Gostimir Dragić, šef kulinarskog štaba obitelji Kostelić.

- Zna Gips kako ja kuham, ali zna i da ljudima donosim sreću. Na OI u Salt Lake Cityju noću sam po stazi bacao čarobne grude i tako pomogao Janici da osvoji četiri medalje. Janica i Ivica su svjetska čuda, a ja im tek malo donosim sreću i svi u stručnom stožeru to znaju - pohvalio mi se nakon nekoliko gemišteca kuhar Gostimir.

Wimbledon je u tijeku, pa je i tenis nezaobilazna tema. Nakon promocije Tomčeve knjige "Prijepori o nacionalizmu", Ivan Cvjetković -Tarzan hvalio se kako redom na tenisu uzima mjeru Tomcu, Letici, Bobanu...

- Dobio sam neki dan i nepobjedivog Tucaka!

- Ne možeš ti njemu uzeti ni četiri gema u meču - bacio je okladu Mate Prskalo.

Odmah je mobitelom kontaktiran Branko Tucak, pa je meč dogovoren, a u igri je, naravno, papica i piće.

Inače, Tarzan i Zvonimir Boban u paru deru sve redom. Na turniru "džet-seta" razvalili su favorizirane Matu Matića i Marka Ljubičića i sad kruži priča da su nepobjedivi.

M. Mitrović

Pogledajte na vecernji.hr