LUKŠA JAKOBUŠIĆ

Predsjednik Hajduka optužio HNS, ali grdno se preračunao, brojke ga potpuno demantiraju!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Predstavljen novi predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Predstavljen novi predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Lukša Jakobušić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Predstavljen novi predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell
Nikoličius i Jakobušić
04.03.2023.
u 19:20
Hajduk je u dosadašnja 24 kola sedam puta igrao u tom nedjeljnom kasnijem terminu, no čak četiri puta tada je igrao zato što su mu trajale europske kvalifikacije, pa su bijeli morali igrati nedjeljom, pošto su ih četvrtkom čekali europski ispiti.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić imao je zanimljiv razgovor s novinarima u petak, izrekao je dosta zanimljivih stvari, ali u barem jednoj tvrdnji grdno se prevario, tj preračunao. I pritom optužio Hrvatski nogometni savez, odnosno njegovu komisiju koja slaže raspored igranja iz kola u kolo.

- Stalno nas stavljaju da igramo nedjeljom zadnju utakmicu da bismo povećali gledanost HNL-a. Ne igramo petkom, subotom nas stave svaku desetu da se ne bismo žalili... Nije normalno što nam rade! Navijači nam se kasno vraćaju kući. I mi s njima - poručio je Jakobušić.

No, laganim pregledom HNL rasporeda ove sezone lako se vidi da Jakobušić uopće nije u pravu. Naime, Hajduk je u dosadašnja 24 kola sedam puta igrao u tom nedjeljnom kasnijem terminu, no čak četiri puta tada je igrao zato što su mu trajale europske kvalifikacije, pa su bijeli morali igrati nedjeljom, pošto su ih četvrtkom čekali europski ispiti. Jer kako bi igrao u rasporedu četvrtak-subota? Uz to su Rijeka i Gorica, baš poput Hajduka, igrale sedam takvih utakmica.

A u preostalih tri puta, samo jednom u tom kasnijem terminu Hajduk je igrao u gostima. Tako da teza da ih HNS namjerno stavlja u nedjelju navečer, i da zbog toga pate navijači koji se kasno vraćaju s puta, baš i ne stoji.

nikad luđa presica u hajduku

Jakobušić dva sata držao govor, otkrio što se događa i hoće li otići: Spominjao Mamića, Šurjaka, Torcidu

- Neke stvari vam ne mogu otkriti, ali neki su sami htjeli otići. Rekao sam da nećemo prodavati budućnost za sigurnost, ali jesmo, prodao sam to. Rekao sam i Niki, da uvijek može otići i da će dobiti 50 poruka podrške na Instagramu. Ovako ga svi vrijeđaju, nije lako, nije ni on zadovoljan kako smo odradili prijelazni rok. Ako i odem, uvijek ću ovdje dolaziti, Hajduk je Hajduk, važno je da ljudi ne odlaze s gorčinom, svima nam je klub dao ime i prezime. A dogodilo se puno toga što nismo očekivali. Tko je kriv? Hajduk je kriv!

A što bi onda tek trebala reći Rijeka, koja je ove sezone igrala čak devet takvih nedjeljnih utakmica u kasnijem terminu? Uz to, Lokomotiva i Gorica su, baš poput Hajduka, igrale sedam takvih utakmica.

Pa i Dinamo je već skupio pet takvih utakmica, iako je u teoriji imao puno, puno manje šanse za to, pošto je zbog 12 utakmica kvalifikacija i skupina Lige prvaka koje su se igrale utorkom i srijedom bilo jedino moguće da prvenstvene dvoboje igra subotom.

>> Karlo Ledinski o Skupštini Dinama

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

BI
billynik
19:39 04.03.2023.

Te kmečavce treba izbaciti iz lige, neka naprave sami ligu da mogu biti svake godine prvaci.

Avatar crni_karton
crni_karton
01:13 05.03.2023.

Da nisu odigrali niti jednu utakmicu nedjeljom, oni bi se onda zalili zato sto igraju samo petkom i subotom! Kmecavci ce uvijek kmecati, jer to je genetski poremecaj. Oni njeguju taj kult zrtve, nesto kao i Srbijanci... "ceo svet je bre protiv nas"! A i ne preostaje im nista drugo nego traziti isprike za svoju nesposobnost...

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
20:53 04.03.2023.

Ukralo, pokralo ...