FED CUP

Jelena Dokić pobjedom se vratila u reprezentaciju

04.02.2009.
u 11:18
Pogledaj originalni članak

Australska tenisačica Jelena Dokić pobijedila je Korejku Lee Jin 6:0, 6:3 u dvoboju Fed Cupa igranom u Perthu. Radi se o dvoboju azijsko-oceanijskih kvalifikacija za svjetsku skupinu II...

Pobjedom je 25-godišnja tenisačica srpskog porijekla proslavila povratak u nacionalnu reprezentaciju Australije, za koju je posljednji put nastupila 2000. godine. Ovo joj je bio osmi nastup u ekipi Fed Cupa.

- Mogla sam otići igrati turnire u Europu ili Sjedinjene Države, no jasno sam se izjasnila da želim biti na raspolaganju izborniku reprezentacije. Bit ću to svaki put u budućnosti, baš kao što sam bila i ranije - izjavila je nedavna četvrtfinalistica Australian Opena dodavši:

- Nije bilo šanse da propustim ovu priliku za povratak.

Australija je pobijedila Koreju 3:0 u prvom nastupu. Dokić i suigračice sada čekaju dvoboji s Tajlandom pa Tajvanom. Osvoje li Australke prvo mjesto u skupini A, borit će se s pobjednicama skupine B za ulazak svjetsku skupinu II Fed Cupa, preko kojeg će onda pokušati izboriti plasman među 16 najboljih reprezentacija 1. Svjetske skupine za sljedeću, 2010. godinu.

Pogledajte na vecernji.hr