OSIGURAO POBJEDU

Jeličić nahvalio novu zvijezdu Osijeka: Finije igra od Miereza, a inteligencija i dodir su mu nevjerojatni

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek i Varaždin sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek i Varaždin sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Dea Redžić ugostila Joška Jeličića
01.10.2024.
u 14:03
"Ako ide lopta od Pušića, traži asistenciju za gol. Ako ide po boku, tražiš centaršut. Ako ide lopta od stopera, dolaziš pomoći. Napadač svaki put mora razmišljati što može očekivati od svog suigrača. Zato me je Jakupović kupio", objasnio je Joško Jeličić
Pogledaj originalni članak

U analizi utakmica osmoga kola Hrvatske nogometne lige komentator Maxsporta Joško Jeličić istaknuo je igrača Osijeka Arnela Jakupovića. Uspoređujući ga s donedavnim napadačem kluba, Ramonom Mierezom, ustvrdio je kako je Jakupović "finiji i školovaniji igrač" od Argentinca. Jakupović se iskazao u pobjedi Osijeka protiv Varaždina (2:1) zabivši oba kola za svoj klub. Ovo su ujedno njegovi prvi zgodici za klub s obale Drave.

Prvi je pogodak postigao već u 16. minuti susreta kada je iz slobodnog udarca s 30-ak metara pogodio pod samu prečku gola Varaždinaca. Pet minuta kasnije još jednom se upisao uz strijelce, ovoga puta uz asistenciju talentiranog Antona Matkovića. Jakupović je izvrsnim prvim dodirom gurnuo loptu i sam izbio pred vratara protivničke momčadi, a zatim lijevom nogom poslao loptu kraj njega za osjetno vodstvo koje je klub zadržao sve do gola Luke Mamića u 89. minuti.

"Centralni napadač, osim što je zadužen za golove, mora sam razmišljati o svojim suigračima. Na primjeru Jakupovića… Dugo nisam vidio... On je puno finiji i školovaniji igrač od Miereza, koji je agresivac, skok-igrač, lider. Njegove linije kretanja, njegova nogometna inteligencija. Nisam ga prije gledao", rekao je Jeličić pa zaključio:

GALERIJA Treneri Dinama s najviše utakmica u posljednjih 20 godina: Vodi čovjek koji je pobjegao od hrvatskog pravosuđa

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Prva utakmica Dinama i Qarabaga u play-offu za ulazak u UEFA Ligu prvaka
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Jakirović i Kulenović najavili sutrašnju utakmicu Dinama u play-offu Lige prvaka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić i Nenad Bjelica pozdravili su se prije početka utakmice
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Ante Čačić odgovorio na prozivke Mamića i najavio utakmicu s HNK Gorica
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Branko Ivanković
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Krunoslav Jurčić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Zoran Mamić u prostorijama Dinama pratio ždrijeb 1/6 finala Europske lige

"Ako ide lopta od Pušića, traži asistenciju za gol. Ako ide po boku, tražiš centaršut. Ako ide lopta od stopera, dolaziš pomoći. Napadač svaki put mora razmišljati što može očekivati od svog suigrača. Zato me je Jakupović kupio. Tek je došao i vrlo brzo je sve shvatio, on to osjeća. Ima primanje lopte, prvi dodir nevjerojatan."

Osijek je, doima se, uspješno nadvladao početnu krize koja ih je još donedavno okovala za dno prvenstvene ljestvice. S nizom od tri prvenstvene pobjede protiv Slaven Belupa (1:0), Lokomotive (1:0) i Varaždina sada su na šestome mjestu tablice s 10 bodova. Jedan više ima Šibenik koji je odigrao neriješeno s Istrom 1961, a dva manje ima Gorica koja je u ovome kolu svladala Slaven Belupo. U devetom će se kolu Osijek susresti sa Šibenikom i pokušati se uspeti još više na tablici.

VIDEO Za astronomsku cijenu prodaje se Mamićeva majica u kojoj je napravio nešto o čemu se priča i danas

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.