NEPRIKOSNOVEN

Junak iz Katara: Dominik Livaković je u jednoj kategoriji najbolji nogometaš na svijetu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Junak iz Katara: Dominik Livaković je u jednoj kategoriji najbolji nogometaš na svijetu
22.04.2023.
u 14:15
Hrvatska 'jedinica' odrađuje još jednu jako dobru sezonu, a nekoliko klubova se raspituje za njegove usluge
Pogledaj originalni članak

Prvi vratar hrvatske reprezentacije i zagrebačkog Dinama, Dominik Livaković, ove sezone ponovno pokazuje sjajnu formu i mnogi mu predviđaju kako će na ljeto ostvariti transfer karijere. Za njegove usluge navodno se bore španjolski prvoligaši Villarreal i Real Sociedad, odštetna klauzula mu iznosi 10 milijuna eura. 

Livaković je standardan je na vratima vatrenih i Dinama, a to najbolje pokazuje podatak da je igrač s najviše prikupljenih minuta za klub i reprezentaciju. 

Livaković je u sezoni 2022./23. do sada ukupno odigrao 5160 minuta u ukupno 56 nastupa i tom pitanju najbolji je u Europi. Za Dinamo je nastupio u 44 utakmice (29 u HNL-u, dvije u Kupu, 12 u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige prvaka te jednu utakmicu u Superkupu Hrvatske) dok je za Hrvatsku odigrao preostalih 12 utakmica u sklopu svjetskog prvenstva u Kataru i kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Iza njega dolazi portugalski veznjak i kapetan Manchester Uniteda Bruno Fernandes koji je zaigrao 58 puta u ovoj sezoni, ali je skupio 164 minute manje. U Top 5 se još nalaze 3 golmana: Max Crocombe (igra u Grimsby Townu u 4. rang engleskog nogometa), a njega još slijede Anthony Moris, goman luksemburške reprezentacije i belgijskog Royale Union Saint Gilloise koji je dogurao do četvrtfinala Europske lige te vratar portugalske Benfice, Odysseas Vlachodimos.

Kada uzmemo u obzir hrvatske nogometaše, najblliži Livakoviću je Borna Barišić koji je ove sezone za škotski Rangers i Hrvatsku odigrao 4002 minute,

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.