najteži suparnik

Jurčević: Arsenal nam je samo bonus

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
nikola jurčević
Foto: Reuters/PIXSELL
Soccer - UEFA Champions League - Second Qualifying Round - Second Leg - St Patrick's Athletic v Legia Warszawa - Tallaght StadiumLegia Warszawa??Â?s Ivica Vrdoljak and St. Patrick??Â?s Atheltic??Â?s Greg Bolger during the UEFA Champions League Second Qual
09.08.2014.
u 14:45
Vrdoljak: Nepravedno smo izbačeni, naš igrač izdržao je kaznu
Pogledaj originalni članak

Prije ždrijeba doigravanja za Ligu prvaka u Nyonu je bila prava drama. Naime, Bartosz Bereszynski ušao je u uzvratnom susretu između Celtica i Legije u momčad gostiju, a prema tumačenju Uefe nije imao pravo igrati zbog kazne. I Uefa je odlučila da se ta utakmica registrira s 3:0 za Celtic koji je tako nadoknadio 1:4 zaostatak iz Varšave.

Čini se to kao veliki propust Legije, ali kapetan poljske momčadi objasnio je da to baš i nije tako.

Svi smo razočarani

- Naš je igrač u zadnjem kolu Europske lige prošle godine isključen i dobio je kaznu od tri utakmice zabrane igranja. I nije igrao protiv St. Patricka u dvije utakmice te u prvoj utakmici protiv Celtica te smo mislili da je time kaznu izdržao. No, Uefa nije priznala što nije igrao u dvije utakmice protiv St. Patricka jer nije bio na popisu 25 igrača koji se prijavljuje Uefi. A mi ga nismo prijavili baš zato što je kažnjen - ogorčen je Ivica Vrdoljak koji igra za Legiju.

Ima i pravo biti, prošle je sezone Debreceni VSC napravio sličnu pogrešku i kažnjen je sa samo 20.000 eura.

- Celtic je i prije dvije godine tako išao dalje, a Sion je izbačen. No, sve je to čudno. Taj Uefin propis može se zloupotrebljavati, možete pobijediti u prvoj utakmici s 4:0 i onda namjerno napraviti pogrešku da u uzvratu izgubite samo s 3:0 i idete dalje. To sve nema smisla, tim više što naš igrač, pri ukupnom rezultatu 6:1 za nas, kad je ušao pet minuta prije kraja, nije mogao utjecati ni na što. Razočaran sam, u sjajnoj smo formi i mogli smo ući u Ligu prvaka - kaže Vrdoljak.

Nije bilo slavlja nakon ždrijeba Lige prvaka ni u Istanbulu. Beşiktaş Slavena Bilića i Nikole Jurčevića za suparnika u doigravanju dobio je Arsenal.

- Gledali smo zajedno ždrijeb u našem kampu. Svi suparnici koje smo mogli dobiti vrlo su jaki, a Arsenal je najjači. Prošle godine igrao je s Fenerbahçeom i u Turskoj pobijedio s 3:0, tako da turski klubovi s Wengerom nemaju dobra iskustva - kazao je Jurčević i dodao:

Gledatelja 70-80 tisuća

- Arsenal je favorit, a nama nadu daje to što smo dulje u pogonu i što smo odigrali više utakmica. No, to nam je i nagrada, bit će to spektakl pred 70-80 tisuća gledatelja i pokušat ćemo iznenaditi.

Aalborg, koji je izbacio našeg prvaka, za suparnika dobio je ciparski APOEL.

>>Bilićev Bešiktaš pobijedio Fener i Chelsea te osvojio turnir

>>HR-Bešiktaš: Sat i pol nakon pobjede jedva smo izašli sa stadiona

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.