SVE JE RIJEŠENO

Jürgen Klopp ima novi posao! Preuzima odgovornu dužnost, procurio i važan detalj ugovora

Foto: LEON KUEGELER/REUTERS
Borussia Dortmund Testimonial Match
Foto: Bernd Weißbrod/DPA
Jürgen Klopp receives Order of Merit
09.10.2024.
u 09:02
Kloppov glavni zadatak na novoj funkciji bit će savjetodavne naravi. Svim klubovima u Red Bullovoj grupaciji će pomagati u treniranju, razvoju nogometne filozofije, dovođenju trenera i igrača i slično
Pogledaj originalni članak

Donedavni trener engleskog premierligaša Liverpoola, Jürgen Klopp od 1. siječnja 2025. godine bit će na novoj funkciji. Doduše, ne u Liverpoolu, već u Red Bullu, u kojem će početi obnašati funkciju globalnog direktora nogometa. Jasno, Red Bull u svom portfelju ima niz klubova, poput Leipziga u Njemačkoj, Salzburga u Austriji, Leeds Uniteda, brazilskog Bragantina, New Yorka i japanske Omiye.

Kloppa je u Red Bull doveo Oliver Mintzlaff, dugogodišnji izvršni direktor Leipziga. Tako se njemački stručnjak vraća nogometu, i to u roli drugačijoj od one na kojoj je do sada radio. I prilikom odlaska iz Liverpoola dao je obećanje svima da ove sezone neće biti na klupi niti jednog kluba, odnosno reprezentacije. 

- Nikakav klub, nikakva reprezentacija sljedeće sezone, to vam obećajem. Ali naravno da ću u nekom trenutku opet početi raditi. Premlad sam da bih se samo bavio unucima i igrao padel. Možda ću pronaći nešto novo - rekao je kada je odlazio s Anfielda.

Nijemci pišu i to da je Klopp već potpisao višegodišnji ugovor s Red Bullom, a da u njemu stoji klauzula po kojoj bez odštete može preuzeti vođenje njemačke reprezentacije u budućnosti, ako prihvati eventualni poziv iz Njemačkog nogometnog saveza.

Kloppov glavni zadatak na novoj funkciji bit će savjetodavne naravi. Svim klubovima u Red Bullovoj grupaciji će pomagati u treniranju, razvoju nogometne filozofije, dovođenju trenera i igrača i slično.

Podsjetimo, Klopp je na klupi Liverpoola bio od 2015. do 2024. godine. U tom je klubu osvojio osam trofeja, među kojima su naslov engleskog prvaka 2020. godine, odnosno europska titula godinu dana ranije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.