PROKUŠANI MODEL

Kandidat za gradonačelnika iznio rješenje za Dinamov stadion. Kranjčevićeva? To je nerješivo!'

Na današnji dan 1912. službeno je otvoren nogometni stadion Maksimir u Zagrebu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
08.10.2024.
u 08:59

Ne vidim razloga zašto taj stadion Zagreba i Dinamov stadion ne bi bili jedan te isti stadion izvan grada. Na Maksimiru napraviti manji stadion kakav je Kranjčevićeva, tog tipa, a nacionalni stadion za velike utakmice napraviti po uzoru na Allianz Arenu kod Münchena - rekao je Pavle Kalinić

Sljedeće godine, točnije s proljeća, održat će se lokalni izbori na kojima ćemo još jednom birati gradonačelnike i načelnike hrvatskih gradova i općina. Jedan od onih koji bi trebao krenuti u utrku za mjesto gradonačelnika Zagreba je Pavle Kalinić. Čest gost naših emisija, vješt komentator, sigurnosni stručnjak i nekadašnji prvi čovjek za hitne situacije u Zagrebu gostovao je ovoga tjedna u Podcast inkubatoru. U toj je emisiji govorio, među ostalim i o velikom problemu Dinanova stadiona u Maksimiru.

- Dinamov stadion je tu gdje je. Međutim, kada je taj stadion izgrađen, to je bila periferija grada. A sad su iza toga i Dubrava i Sesvete, a cesta je uska. Kako ćete riješiti prometnu situaciju? - počeo je Kalinić o tom problemu i odmah ponudio rješenje.

- Što Nijemci rade? Rade stadione na križanju autocesta, izvan grada. Izbacili su te stadione izvan gradskih središta, a Englezi na tim mjestima gdje su stadioni nekad bili sada rade neke druge stvari.

Noviji se stadioni uglavnom rade u blizini autocesta kako bi bili prometno povezaniji, ali i kako bi se rasteretio gradski promet i život. Zato, po Kalinićevom mišljenju, nema smisla ni oko toga da ostane stadion u Kranjčevićevoj, praktički centru Zagreba.

Na današnji dan 1912. službeno je otvoren nogometni stadion Maksimir u Zagrebu
1/12

- U Londonu su od tih starih stadiona gradili stanove. Struka treba reći treba li Dinamov stadion otići na neko križanje. Ništa se ne događa, svi pričaju bajke. Kranjčevićeva? Valjda je taj stadion gotov, samo što je valjda nevidljiv, mi to ne vidimo. Pred izbore bi se moglo početi graditi. To je stadion u centru grada, prometno je nerješiv. Tamo bi trebalo napraviti parking. Zabraniti zgrade - dodaje Kalinić.

Koje je rješenje?

- Ne vidim razloga zašto taj stadion Zagreba i Dinamov stadion ne bi bili jedan te isti stadion izvan grada. Na Maksimiru napraviti manji stadion kakav je Kranjčevićeva, tog tipa, a nacionalni stadion za velike utakmice napraviti po uzoru na Allianz Arenu kod Münchena. 

Ključne riječi

Komentara 2

DA
DarthVader
11:05 08.10.2024.

Pa ovaj kalinic trabunja teske bedastoce.

BL
Blender
10:47 08.10.2024.

Laži, laži mi......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije