VRAĆA SE U DOMOVINU

Kaos u Parizu! Plivačica izbačena nakon što je otišla iz sela: 'Pričala je gluposti i bila je agresivna'

Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
Swimming - Women's 100m Breaststroke Semifinal 1
Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS
Swimming - Women's 200m Freestyle - Heats
Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS
Swimming - Women's 200m Freestyle - Heats
28.07.2024.
u 22:35
"Nismo ovdje došli na odmor i na provod. Ovdje se borimo za Brazil, za 200 milijuna poreznih obveznika koji rade za nas", izjavio je vođa brazilske plivačke reprezentacije Gustavo Otsuka
Pogledaj originalni članak

Brazilska plivačica Ana Carolina Vieira udaljena je s Olimpijskih igara u Parizu nakon što je s kolegom Gabrielom Santosem napustila Olimpijsko selo bez da se o tome prethodno dogovorila s vodstvom brazilske delegacije, objavio je Brazilski olimpijski odbor (BOC). Santos je prošao s upozorenjem.

Iz sela u kojem većina sportaša boravi tijekom Olimpijskih igara u Parizu plivački dvojac je otišao bez da su o tome obavjestili vodstovo ekipe. Otkrili su ih nakon objava na društvenim mrežama. Odbor južnoameričke države odlučio ih je kazniti, a plivačica je na "neuljudan i agresivan način" osporila odluku vodstva reprezentacije.

"Kao rezultat toga, Gabriel Santos je dobio upozorenje, dok je Ana Carolina Vieira otpuštena iz delegacije. Ona će se odmah vratiti u Brazil. Nismo ovdje došli na odmor i na provod. Ovdje se borimo za Brazil, za 200 milijuna poreznih obveznika koji rade za nas", izjavio je vođa brazilske plivačke reprezentacije Gustavo Otsuka.

GALERIJA Kolinda i Jakov zaljubljeno pozirali ispred Eiffelovog tornja, pogledajte predivne prizore

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Damir Sencar/Hina/POOL/PIXSELL
Poznati na svečanom otvorenju Olimpijskih igara u Parizu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Kolinda Grabar-Kitarović glasovala na izborima za Europski parlament
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Kolinda Grabar-Kitarović glasovala na izborima za Europski parlament
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Kolinda Grabar-Kitarović glasovala na izborima za Europski parlament

U subotu je Vieira nastupil na 4x100 metara mješovito i ostvarila vrijeme od 54.81 sekundi čime je doprinijela plasmanu brazilske reprezentacije na 12. mjesto u kvalifikacijama. Svoje najbolje vrijeme od 54.46 sekudni postigla je na Svjetskome prvenstvu prošle godine. Trebala je nastupati u utrci 4x100 metara, ali sada neće imati tu priliku.

"Vieira je prekšila kodeks ponašanja. Bila je agresivna u komunikaciji s timom i izgubila je fokus na natjecanje, a to je najbitnije. Nismo imali izbora. Nisam sretan s ovom situacijom, ali nisam mogao povući drugi potez. Probali smo s njom pričati dva puta na bazenima, a onda i treći put sa strane. Nije mijenjala mišljenje. Ne mogu se ni sjetiti kako se opravdavala, pričala je puno gluposti", navodi brazilski izbornik.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.