TENIS

Karlović maratonom do - prilike karijere

04.04.2002.
u 00:00
* Goran Ivanišević i Ariel Ortega, argentinski nogometni reprezentativac, razmijenili majice s potpisima
Pogledaj originalni članak

Nikola Pilić ostao je pri svome. Odluku o drugom hrvatskom igraču u Davis Cup dvoboju protiv Argentinaca donio je tek nakon odigranog trening-susreta dvojice najvećih kandidata za tu poziciju. A pravo nastupa je, suprotno svim očekivanjima, dobio 208 cm visoki Ivo Karlović. I to nakon maratona u pet setova - 4:6, 7:6, 7:6, 3:6, 6:4.

Susret se igrao gotovo šest sati, a nekoliko lopti odlučilo je u Karlovu korist, te će on uz Ljubičića biti naš adut protiv Argentinaca.

- Ocjena meča? Borbenost velika, kvaliteta osrednja - zaključit će Pilić uoči današnjeg ždrijeba.

- Zamislite, mene je zapalo da sudim taj meč, bio sam u akciji poput Rudija Bergera (poznati teniski sudac, op. p.). Ulog je bio velik, bilo je dosta spornih lopti, pa sam svaki čas silazio sa stolice i provjeravao otiske na terenu. Dvoboj je prekinut u utorak kod 2:1 u setovima za Karlovića i 4:3 za Krajana u četvrtom. I dobro da je bilo tako, već me je zaboljela stražnjica - našalit će se Goran Ivanišević.

No, našao je Zec u zemlji Gaučosa vremena i za svoju drugu ljubav - nogomet. Naime od ukupno 20 argentinskih prvoligaša, čak 14 ih je iz Buenos Airesa. Došao je tako Goran u kontakt sa poznatim argentinskim reprezentativcem Arielom Ortegom koji trenutno igra u River Plateu. Izmijenili su potpisane majice, a u četvrtak će se vjerojatno naći i popričati.

I dok naši tenisači opušteno čekaju ishod današnjeg ždrijeba, u taboru Argentinaca situacija je daleko od normalne. Ne radi se o mogućoj bojazni ishoda sraza sa Hrvatima, u pitanju je - novac. Naime, argentinski teniski savez igračima i izborniku još nije isplatio premije za plasman u četvrtfinale Svjetske skupine (50 posto od ukupnog profita), i to iz jednostavnog razloga: kasa Saveza potpuno je prazna. Pobjeda protiv Australaca u prvom kolu donijela je financijski minus od 176.000 dolara pa sada uplašeni čelnici Saveza gase vatru i nude igračima - postotak od prodanih karata. Ovi nisu oduševljeni, ovdašnji novinari tvrde da prijete i otkazom a neki nude mogućnost potpune promjene argentinskog sastava. U tom bi slučaju "u igru" uskočile njihove zamjene - Squillari, Nalbandian, Zabaleta. Ne vjerujemo da bi Piliću i dečkima bilo išta lakše...

BUENOS AIRES Mario Kuss

Pogledajte na vecernji.hr