Trener Rijeke

Kek: Ugovor koji sam potpisao mi 
ne jamči sigurnost

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Kek: Ugovor koji sam potpisao mi 
ne jamči sigurnost
27.10.2013.
u 08:00
– Neodgovorno bi bilo ući u utakmicu razmišljajući o situaciji u kojoj se nalazi Osijek
Pogledaj originalni članak

Matjaž Kek uoči utakmice protiv Osijeka nije mogao izbjeći pitanje o novom ugovoru. Kek je u petak produljio suradnju s Rijekom do 2017. godine

– Osjećam li se sada sigurnije? Ja se ovdje osjećam dobro svaki dan! U ovom poslu nema sigurnosti ako nema rezultata – kaže Kek.

Rijeka u Osijeku igra nakon poraza u Lyonu. Kao što kaže Kek, igrači se u razmišljanjima s Gerlanda moraju \"prešaltati\" na Gradski vrt.

– Neodgovorno bi bilo ući u utakmicu razmišljajući o situaciji u kojoj se nalazi Osijek, koji može postati plutajuća mina ako se postavimo bahato. Do sada su igrači dobro reagirali u domaćim utakmicama nakon nastupa u Europi, iako o pristupu u profesionalizmu ne bismo trebali ni razgovarati.

U utakmici protiv Osijeka neće biti ozlijeđenih Mancea, Tomečaka, Leškovića i Okechukwua. Problem je što nisu svi u optimalnim stanju, počevši od Maleša koji se žali na ozljedu nakon Lyona. – Imali smo jedan dan za oporavak, najavio sam prije dva mjeseca da ćemo imati tešku sezonu. U Lyonu smo peti put ove sezone igrali u gostima u europskim utakmicama. Prije Francuske rekao sam da ćemo se početi ponašati normalno tek nakon dvadesetak takvih gostovanja. Svejedno mislim da moji igrači fizički mogu puno više nego što mnogi misle nakon što nas vide u europskim utakmicama. Slažem se onima koji kažu da je u tim utakmicama veći problem psihički nego fizički. Ali, ne pada nam na pamet podcjenjivati našu ligu, koja nam je omogućila da igramo u Europi. Veselim se da igrači, koji nisu u prvom planu u pojedinim utakmicama, rade vrlo ozbiljno i to nam daje dodatnu snagu – zaključuje Kek.

Zoran Kvržić jedan od četvorice igrača, koji su u Rijeku stigli iz Osijeka. Ivan Vargić i Vedran Jugović stigli su prošle zime, Marko Lešković i Kvržić početkom sezone. – Nemam neki poseban osjećaj zbog toga jer prvi put dolazim u Osijek u dresu Rijeke. Sigurno da će promjena trenera u Osijeku donijeti pozitivne pomake, ali mislim da su u ovoj utakmici ipak nas više pita – kaže Kvržić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.