ILEGALNE TVARI

Kenijac i Amerikanac suspendirani sa Svjetskog prvenstva u atletici

Foto: Meng Dingbo/XINHUA
Kenijac i Amerikanac suspendirani sa Svjetskog prvenstva u atletici
16.07.2022.
u 19:42
Pobjednik maratona u Bostonu i Chicagu 2019., dao je svoj uzorak tijekom testa izvan natjecanja 23. svibnja i obaviješten je o nepovoljnom nalazu kada je stigao u Eugene u četvrtak
Pogledaj originalni članak

Kenijski maratonac Lawrence Cherono i američki trkač na 400 metara Randolph Ross privremeno su suspendirani od strane Atletske jedinice za integritet (AIU) i zabranjen im je nastup na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu.

AIU je objavio kako je Cherono bio pozitivan na trimetazidin, tvar koja se od 2022. godine nalazi na popisu zabranjenih tvari Svjetske antidopinške agencije kao metabolički modulator.

Pobjednik maratona u Bostonu i Chicagu 2019., dao je svoj uzorak tijekom testa izvan natjecanja 23. svibnja i obaviješten je o nepovoljnom nalazu kada je stigao u Eugene u četvrtak.

AIU je dodao da je Ross, koji je bio dio štafete Sjedinjenih Država 4x400 metara koja je osvojila zlato na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, suspendiran zbog svog ponašanja tijekom istrage o potencijalnom kršenju boravišta.

"Došlo je do neuspješnog pokušaja AIU-a da testira Rossa 18. lipnja, a istraga o ovom pitanju je zaključena kada je s njim razgovarao AIU u Eugeneu 14. srpnja", rekao je AIU.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.