BUNDESLIGA

Kiel u nevjerojatno raspletu osvojio naslov prvaka

Foto: DPA/PIXSELL
Kiel u nevjerojatno raspletu osvojio naslov prvaka
24.05.2014.
u 19:18
Obje momčadi imale su isti broj bodova, ali 'lavovi' su imali bolju gol-razliku (+7) uoči posljednjeg kola, međutim danas je Kiel sa 37:23 pobijedio Füchse, a Löwen je sa 40:35 slavio kod Gummersbacha
Pogledaj originalni članak

Iako su u posljednje kolo ušli s manjim šansama za naslov prvaka nego Löwen, rukometaši Kiela osvojili su naslov njemačkog prvaka. Naime, obje momčadi imale su isti broj bodova, ali  'lavovi' su imali bolju gol-razliku (+7) uoči posljednjeg kola, međutim danas je Kiel sa 37:23 pobijedio Füchse, a Löwen je sa 40:35 slavio kod Gummersbacha, pa su na kraju igrači Alfreda Gislasona uzeli naslov jer imaju dva gola bolju gol-razliku.

Kiel je u 'ganjanje' gol-razlike protiv Füchsea krenuo od prve minute, a do poluvremena su imali plus 9 (17:9). Do kraja je prednost rasla do konačnih plus 14 (37:23). Najbolji kod Kiela bio je Filip Jicha sa 11 golova.

Löwen je slavio na gostovanju kod Gummersbacha s nedovoljnih 40:35, a treba istaknuti kako su u 40. minuti imali velikih plus 8 (31:23), što bi im, da su izdržali taj tempo do kraja, donijelo naslov. 'Lavovi' nije pomoglo ni 15 golova Uwea Gensheimera.

>> Balić ostaje u Wetzlaru: Djelujemo kao obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.