PENG SHUAI

Kineska tenisačica koja je podigla svijet na noge bodrila Kineskinju rođenu u SAD-u

Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS
Freestyle Skiing - Women's Freeski Big Air - Final - Run 3
Foto: PAUL HANNA/NEWSCOM
Gu of China wins Women's Freestyle Big Air event at the Beijing 2022 Winter Olympics
Foto: KIM HONG-JI/REUTERS
FILE PHOTO: Tennis - Australian Open - First Round
08.02.2022.
u 07:39
Divila se Eileen Gu, koja je osvojila zlato u slobodnom skijanju, disciplina Big Air.
Pogledaj originalni članak

Kineskinja Eileen Gu osvojila je naslov olimpijske pobjednice u slobodnom skijanju u disciplini Big Air na ZOI u Pekingu ispred Francuskinje Tess Ledeux i Švicarke Mathilde Germaud.

Gu (18), koja je rođena u SAD-u, do zlata je stigla odličnom izvedbom u trećoj seriji kojom se s treće pozicije uspela na prvu slavivši sa 188.25 bodova, 0.75 više od glavne favoritkinje Ledeux (20), trostruke pobjednice X igara, dok je brončana Germaud osvojila 182.50 bodova.

Foto: PAUL HANNA/NEWSCOM
Gu of China wins Women's Freestyle Big Air event at the Beijing 2022 Winter Olympics

Ovo je već treće zlatno odličje za domaćine na ZOI u Pekingu čime je Kina trenutačno izbila na vrh ljestvice osvajača medalja. Kina sada ima tri zlata i dva srebra, druga je Švedska s tri zlata, a treća Rusija ima dva zlata, tri srebra i dvije bronce.

Trijumf Gu s tribina je uživo pratila i kineska tenisačica Peng Shuai, za čiju dobrobit je svjetska javnost bila vrlo zabrinuta posljednjih mjeseci jer je nestala iz javnosti nakon optužbi za seksualno zlostavljanje od strane visokopozicioniranog kineskog političara.

S Peng se tijekom natjecanja sastao i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, koji je s tenisačicom i večerao u subotu.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.