Francuska ili finska

Koja je najteža, a koja najlakša grupa za Hrvatsku na putu do Eura? Razlika je ogromna

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Koja je najteža, a koja najlakša grupa za Hrvatsku na putu do Eura? Razlika je ogromna
09.10.2022.
u 10:23
Razlika u kvaliteti unutar jakosnih skupina je enormna, pa tako Hrvatska iz, recimo, druge jakosne skupine može dobiti Francusku ili Finsku, a iz četvrte jakosne skupine Tursku ili Farske Otoke
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija današnjim će ždrijebom u Frankfurtu (12 sati) saznati svoje protivnike u Kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. 

Hrvatska je, zbog plasmana u Final Four turnir Lige nacija, dobila svoje mjesto među nositeljima u prvom šeširu i tako neće moći biti uparena s jakim reprezentacijama poput Italije, Španjolske, Portugala i Nizozemske, no zato 'vatrene' u drugoj jakosnoj skupini čekaju velikani poput Francuske i Engleske, kao i susjedne zemlje protiv Srbije i BiH.

Razlika u kvaliteti unutar jakosnih skupina je enormna, pa tako Hrvatska iz, recimo, druge jakosne skupine može dobiti Francusku ili Finsku, a iz četvrte jakosne skupine Tursku ili Farske Otoke.

Jakosne skupine u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine:

1. jakosna skupina: Hrvatska, Italija, Španjolska, Portugal, Nizozemska, Belgija, Danska, Poljska, Mađarska, Švicarska

2. jakosna skupina: Francuska, Engleska, Srbija, Austrija, Škotska, Finska, BiH, Češka, Wales, Izrael

3. jakosna skupina: Švedska, Ukrajina, Norveška, Irska, Slovenija, Island, Rumunjska, Crna Gora, Armenija, Albanija

4. jakosna skupina: Turska, Grčka, Bugarska, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kazahstan, Luksemburg, Azerbajdžan, Kosovo, Farski Otoci

5. jakosna skupina: Slovačka, Sjeverna Irska, Cipar, Estonija, Latvija, Litva, Bjelorusija, Moldavija, Malta, Gibraltar

6. jakosna skupina: Andora, San Marino, Lihtenštajn

Uzevši te razlike u obzir, vrlo je zanimljivo pogledati koja bi skupina (prema Fifa rankingu) bila najlakša, a koja najteža za Hrvatsku.

Najlakša skupina za Hrvatsku bi bila protiv Finske, Armenije, Farskih Otoka i Gibraltara, dok bi ona najteža bila protiv Francuske, Švedske, Turske i Slovačke. Postoji mogućnost da Hrvatska dobije protivnika i iz šestog pota u kojem su Andora, San Marino i Lihtenštajn, no postoji i mogućnost da ga ne dobije.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
11:12 09.10.2022.

Nema slabe,nema dobre grupe,svi su jednostano dobri,i treba se nasa reprezentacija dobro pripremiti,nema losi reprezentacija.....