Kopačke Stanleyja Matthewsa iz 1953. prodane za 38.400 funti

Foto: VL arhiva
Kopačke Stanleyja Matthewsa iz 1953. prodane za 38.400 funti
25.02.2010.
u 11:02
Kopačke koje je Stanley Matthews nosio u finalu engleskoga nogometnog FA Cupa 1953. godine prodane su u poznatoj aukcijskoj kući Bonhams u Chesteru za 38.400 funti.
Pogledaj originalni članak

Organizatori dražbe očekivali su da će slavne kopačke postići cijenu od otprilike 8000 funti, ali je na kraju taj iznos gotovo peterostruko nadmašen!

Sir Stanley Matthews igrao je za Blackpool od 1947. do 1961. godine, a u finalu FA Cupa protiv Boltona 1953. godine njegova inspirativna rola bila je ključna u velikom preokretu Blackpoola, koji je 20 minuta prije kraja dvoboja gubio sa 3-1, ali je na kraju slavio pobjedu od 4-3.

Iako je Stan Mortensen bio trostruki strijelac za Blackpool, utakmica se i danas pamti kao ''Matthewsov finale''.

Stanley Matthews odigrao je za englesku reprezentaciju 54 utakmice i postigao 11 pogodaka. Umro je 2000. godine, nakon 85. rođendana. Natjecateljski je nogomet igrao do 55. godine. Nitko ga u tome nije nadmašio.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.