NAPOKON ZABIO GOL

Kopić iskreno: Kritike prema Petkoviću bile su opravdane, ali je na pravom putu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: GNK Dinamo i HNK Šibenik u 25. kolu Prve HNL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: GNK Dinamo i HNK Šibenik u 25. kolu Prve HNL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: GNK Dinamo i HNK Šibenik u 25. kolu Prve HNL
05.03.2022.
u 20:16
- Ivanušec i Ademi su nosioci kvalitete u našoj momčadi, ali sam sretan sa svim igračima koji su danas igrali. Koga nema, bez njih se mora i to je prilika za igrače koji su imali manju minutažu. Danas su je iskoristili i to je sjajno za nas
Pogledaj originalni članak

U jubilarnoj 1000. utakmici Dinama u HNL-u pao je i jubilarni 100. gol, a bio je to samo jedan od tri komada koja su Kopićeve trupe utrpale momčadi sa Šubićevca.

Pred domaćom publikom na Maksimiru svoje su prvijence zabili Martin Baturina i Petar Bočkaj, a napokon se probudio i Bruno Petković te krasnim volejem zatresao mrežu gostiju.

- Bruno je bio pod opravdanim kritikama. Svi puno očekujemo od njega, od kluba, momčadi, mene do navijača, ali sam cijelo vrijeme vidio kod njega želju i motiv, da se trudi biti bolji. Nije to izgledalo dobro, ali sam kroz utakmice sam vidio rast. Danas je pokazao da je na pravom putu i tako treba nastaviti dalje.

Nakon gorko-slatke pobjede nas Sevillom i ostavljenih bodova u Osijeku, ova je pobjeda izmamila osmijeh na lice Dinamovog stratega.

- Naravno da sam sretan. Odigrali smo jako dobru utakmicu, kontrolirali smo igru i posjed od prve do posljednje minute, imali smo veliki broj prilika, Šibeniku nisu dopustili praktički ništa, mogli smo zabiti i više golova te kad podvučem crtu moram biti zadovoljan s našom predstavom - rekao je nakon utakmice Željko Kopić pa otkrio i koliko znači kraj europskog dijela za njegovu momčad u smislu svježine rostera.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: GNK Dinamo i HNK Šibenik u 25. kolu Prve HNL

- Odmor nam je značio jako puno. Neke igrače smo dobro regenerirali, a ove druge koje trebamo dizati u natjecateljsku formu, imali smo priliku nešto odraditi. Nije se gubilo vrijeme na putovanja, nismo igrali utakmicu svaka tri dana pa nam je slobodan tjedan sigurno dobro došao i bilo mi je izrazito bitno da danas uđemo s pravim gardom u utakmicu i da to okrunimo s dobrom igrom i pozitivnim rezultatom.

Naplatila je ova pobjeda sve poteškoće kojima se  Kopić bavio otkako je sjeo na klupu hrvatskog prvaka, iako ga one i dalje nisu napustile. Ivanušec i Ademi još uvijek nisu u konkurenciji za utakmice, no još protiv Seville osječki je strateg vidio da i na klupi ima sjajne igrače koji mogu donijeti prevagu, a kako kaže, nikada nije u to sumnjao. 

- Ivanušec i Ademi su nosioci kvalitete u našoj momčadi, ali sam sretan sa svim igračima koji su danas igrali. Koga nema, bez njih se mora i to je prilika za igrače koji su imali manju minutažu. Danas su je iskoristili i to je sjajno za nas.

Dinamo se vratio na vrh HNL ljestvice u neizvjesnoj bitci i za sada je na šest bodova prednosti pred Hajdukom, svojim idućim protivnikom.

- Puno nam znači pobjeda. Sada imamo tjedan dana za pripremiti derbi. Bit će to velika utakmica. Želim iskoristiti priliku zahvaliti svim našim navijačima na dosadašnjoj podršci. Cijeloj svlačionici i cijelom klubu to puno znači i vjerujem da će nam u ovom tjednu i na samu utakmicu u Splitu dati veliku podršku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZG
Zeljko Grabar
22:01 05.03.2022.

Dali su istrazivacki sportski novinari izracunali visinu trasfera ovog polovnjaka za Transfermarkt, jer nakon toliko promasja zabio je i Petkovic slucajni volej-zgoditak. Mozda mu je vrijednost porasla na 150.000 eura bez pdv-a. No na srecu ima u Dinamovim redovima i jos vecih bezveznjaka u napadu. Tu u prvom redu mislim na Spikica i Andrica koji vrijede zajedno sa Stefuljom manje od dva para kopacki Gavranovica kojeg su prodali za sitnicu ali i nova prinuda iz Poljske je tu negdje. I sa time misli Kopic osvojiti prvenstvo. Stvarno previse cak i za Dinamovog navijaca u mojim godinama.