05.03.2022. u 18:51
Iako se u prvim trenucima susreta Zekićeva momčad nametnula i stvarala šanse, ulazak Čerina u nastavku susreta sve je promijenio

Nogometaši Rijeke pobijedili su na Rujevici Slaven Belupo sa 3-0 (0-0) i prbližili se vodećem dvojcu HT Prve lige, Dinamu i Osijeku, na samo jedan bod. Haris Vučkić je u 55. minuti doveo Rijeku u vodstvo. Za 2-0 loptu je u mrežu poslao riječki kapetan i najbolji strijelac Josip Drmić, a konačnih 3-0 postavio je Adam Gnezda Čerin u 78. minuti.

U prvom subotnjem dvoboju 28. kola Dinamo je na Maksimiru sa 3-0 bio bolji od Šibenika. U dvoboju u kojem je Dinamo imao poptpunu nadmoć vodstvo 'modrima' donio je Petar Bočkaj u 16. minuti, svojim prvim pogotkom u plavom dresu. Bruno Petković je u 58. minuti udvostručio prednost domaće momčadi, a konačnih 3-0 postavio je Martini Baturina, svojim prvijencom u seniorskoj momčadi.

5.3.2022., Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Rijeka - NK Slaven Belupo. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

Na ljestvici vodi Dinamo sa 53 boda, koliko ima i drugoplasirani Osijek, ali uz utakmicu više i lošiju gol-razliku. Rijeka je treća sa 52 boda, a četvrti Hajduk ih ima 47. Slaven Belupo je na sedmom mjestu sa 29 bodova, a Šibenik je osmi sa 26. Istra 1961 ima 22 boda, a Hrvatski dragovoljac je zadnji sa samo 10 bodova.

Riječani su opasno živjeli u prvom poluvremenu u kojem su Koprivničani bili bolja momčad i samo zahvaljujući domaćem vrataru Nediljku Labroviću nisu uspjeli doći do vodstva. Već u prvoj minuti je riječki vratar dobio dvoboj protiv Bogojevića, a potom je u šestoj minuti obranio udaraca Solde glavom. U devetoj minuti probao je Zapata, ali i to je Labrović obranio, baš kao što je to učinio i kad je u 44. minuti s ruba kaznenog prostora pucao Mihail Caimacov.

Preokret u drugom poluvremenu donio je ulazak Adama Gnezde Čerina u 54. minuti. Već u prvoj akciji, slovenski veznjak je bio taj koji je dao odličnu loptu Domagoju Pavičiću na lijevu stranu kaznenog prostora. Ovaj se sjurio prema vratima, a onda vratio u sredinu, gdje Haris Vučkić nije imao problema pogoditi nebranjenu mrežu.

U 70. minuti Gnezda Čerin je dobio loptu od Murića nakon kratkog dodavanja iz kuta. Slovenac je poslao loptu na visinu točke za kazneni udarac, gdje je na nju natrčao Josip Drmić i lakoćom svladao  Ivana Šuška.

Na kraju se Gnezda Čerin i sam upisao u strijelce u 78. minuti. Na ubačaj iz kuta s lijeve strane najviši u skoku bio je Krešić koji dobro puca glavom, ali Šušak brani. No, lopta se odbija na 10-ak metara ravno na nogu slovenskog veznjaka koji je iz prve šalje u mrežu.

Utakmicu na stadionu HNK Rijeka na Rujevici sudio je Splićanin Duje Strukan.

Strijelci: 1-0 Haris Vučkić (55), 2-0 Josip Drmić (70), 3-0 Adam Gnezda Čerin (78) 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
 
 

Rijeka
Vučkić 56', Drmić 70', Čerin 78'
3-0
Slaven Belupo
HNL, 17:00, Rujevica, Rijeka
Kraj
90'+3' (Kraj)

Kraj na Rujevici.

90'

Igrat će se još barem tri minute. 

80'

Oštar start Gode sada na Solana, ali Strukan se nije uhvatio za džep. Nastavlja se igra... 

78'

GOL! Nakon silnih asistencija, vrijeme je bilo i da se on upiše na listu strijelaca. Adam Čerin zabija i podiže prednost Riječana na velikih 3:0. Zekićeva momčad izgleda bezopasno u drugom dijelu...

Gol
70' (Gol)

GOL! Rijeka je povećala svoju prednost golom Drmića. koji je uspio loptu kroz šumu nogu progurati do mreže nakon ubačaja Čerina.

Zamjena
67' (Zamjena)

Izašli su Bogojević i Brković, a ušli Laušić i Krstanović.

Žuti karton
65' (Žuti karton )

Neoprezan start Marine. Veznjak Slavena zakasnio je i srušio Pavičića. Sudac Strukan mu je opravdano dodijelio javnu opomenu.

Gol
56' (Gol)

GOL! Rijeka vodi na Rujevici. Zabio je Josip Drmić, ali džoker s klupe Čerin je kreirao šansu. Odlično je proigrao  proigrao Pavičića, koji je s lijevog krila vidio Vučkića koji nije imao previše posla...

Zamjena
54' (Zamjena)

Prva promjena na susretu. Reagirao je Goran Tomić. U igru je ušao Čerin, a izašao Ampem.

51'

Za razliku od otvaranja prvog dijela, u drugom nismo vidjeli posebne akcije, do ovog pokušaja Zapate. No Zekićev napadač  tuče točno po sredini gola!

46'

Počeo je drugi dio.

Poluvrijeme
45' + 1' (Poluvrijeme)

Kraj je prvoga dijela.

44'

Fantastičan pokušaj Slavena, bombu Caimacova brani Labrović! Igrat će se još jedna minuta.

Žuti karton
42' (Žuti karton )

Žuti karton za Ampema koji je neoprezno nagazio Kvržića.

29'

Je li ovo buđenje domaćina? Murić je izbacio Godu iz na desnom boku pa ubacio oštru loptu u peterac, ali Koprivničani su bili na mjestu i očistili opasnost.

23'

Nova prilika gostiju kojima nedostaje koncentracije da realiziraju silne prilike koje stvaraju. I ovoga puta nije bilo ugodno Riječanima, ali Zapata je previše komplicirao kao i Kvržić pa su na kraju domaćini uzeli loptu. Dodajmo i kako je posjed lopte na strani domaćih.

13'

Prva prilika Rijeke! Tri kornera Murića na prvu stativu nisu rezultirala niti jednom opasnijom prilikom, ali onda je Pavičić primio loptu na rubu šesnaesterca, pucao, a Sušak je spriječio taj pokušaj da uđe u mrežu, no odbio ga je tek do svog peterca. Spasio je goste Božić, ali se nesretno sudario sa svojim golmanom pa ostao ležati na travnjaku držeći se za donji dio leđa.

10'

Kvržić i Zapata prijetili su u posljednjih par minuta domaćinima. Bit će se teško odupirati ovakvim naletima gostiju, ne bude li se Rijeka probudila. Zekić i dalje s poker faceom u "baltazarskoj" šetnji trenerskim prostorom. S druge strane, Tomić je nezadovoljan i mogu se čuti njegovi povici i upute domaćoj momčadi.

5'

Evo sada i pokušaja Solde. S 15-ak metara je pokušao tuči u desnu stranu, ali bio je spreman riječki golman.

1'

Kakva prilika za goste!  Centarušut je stigao s lijevog boka, tamo je Bogojević vrlo lukavo iz prve pokušao prebaciti Labrovića, ali riječki golman se sjajno snašao i vršcima prstiju odbio loptu preko prečke u korner. Odmah prijete gosti...

Početak
1' (Početak)

Počeo je susret na Rujevici.

ZEKIĆ I SPORTSKI DIREKTOR

Odlukom Uprave NK Slaven Belupa, Zoran Zekić postao je novi sportski direktor, osoba koja će kreirati sportsku politiku i biti, kako se to popularno kaže, ‘menadžer engleskog tipa’. Njegov prvi suradnik bit će Dejan Šomoci, naš bivši veznjak koji je za Slaven Belupo upisao 100 nastupa u svojoj karijeri, a danas član Uprave.

Prvi konkretni potezi novog sportskog sektora su pokretanje skautske službe, produženje ugovora s mladim i talentiranim igračima te uspostava još bolje suradnje Škole nogometa i prve momčadi, pohvalio se koprivnički klub.

VRATIO SE KRSTANOVIĆ

Ivan Krstanović, treći najbolji strijelac u povijesti HNL-a, najbolji strijelac Slaven Belupa u ovoj sezoni i strijelac 37 pogodaka u našem dresu ponovno je na raspolaganju treneru Zoranu Zekiću! Duvanjski golgeter trenira punim intenzitetom i bit će u sastavu za utakmicu s Rijekom.

 

ZORAN ZEKIĆ

GORAN TOMIĆ

NAJAVA

Nogometaši Slaven Belupa u 26. će kolu Hrvatski Telekom Prve lige gostovati na Rujevici kod Rijeke. Bit će to treći međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U prethodna dva, jednom na Rujevici, a jednom na Kušek – Apašu, slavila je Rijeka s 1:2 i 2:1.

Koprivnička momčad u susret ulazi kao treća najbolja ovog proljeća s 10 osvojenih bodova u pet odogranih kola nakon što ih je Zoran Zekić 'preporodio' kroz teške muke, uspone i padove. Najjači se dogodio protiv Hajduka  na Poljudu, ali već u idućem susretu opet je na vidjelo došao rad osječkog stratega koji ne krije zadovoljstvo igrom svojim momaka. 

Rijeka na domaćem travnjaku dočekuje Slaven nakon važne pobjede na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
20:20 05.03.2022.

Ma sve dogovorili u poluvremenu...

DU
Deleted user
19:20 05.03.2022.

Slaven uopće nije bio loš ,a dobio 3 komada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije