'To je normalno'

Košarkaši održali sastanak na kojem se govorilo o nervozi koja je zahvatila neke

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Košarkaši održali sastanak na kojem se govorilo o nervozi koja je zahvatila neke
03.09.2017.
u 22:27
Simon: Naš je mentalitet da sa slabijima igramo slabo, to nije samo u ovom sportu
Pogledaj originalni članak

Po mnogima Hrvatska će u ponedjeljak u 16.45 započeti utakmicu koja bi trebala reći istinu o pravom stanju ove reprezentacije. Crnogorci su fizički snažna momčad i tjelesno jako dobro pripremljena i bit će prvi pravi test za izabranike Aleksandra Petrovića na ovom Eurobasketu.

- Ove prve dvije utakmice bile su zagrijavanje i ja im ne pridajem neku važnost. S tim pobjedama plasirali smo se u osminu finala i to je tek toliko da se spomene, a kroz dvoboj s Crnom Gorom ćemo vidjeti gdje smo i što smo - kazao je Kruno Simon pokušavši objasniti zašto Hrvatska počesto protiv autsajdera ima skromne predstave.

- Prve dvije utakmice igrali smo s momčadima za koje smo znali da ćemo na kraju dobiti, a u svim se sportovima pokazalo da hrvatskim momčadima s takvima nikad nije bilo lako. Mi košarkaški samo smo nastavili tu tradiciju. To je naprosto naš mentalitet, to nije samo u ovom sportu. Da li reći da je to naprosto tako ili reći da je to nažalost, to ne znam, ali znam da s momčadima slabije kvalitete igramo slabo. Vrijeme je da pokažemo svoje pravo lice.

Simon se ne želi niti osvrtati na pobjede nad Mađarskom i Rumunjskom.

- Ajmo prve dvije odmah zaboraviti. Ove su bitne koje dolaze.

A o tim utakmicama (Crna Gora, Španjolska, Češka) bilo je govora u nedjelju na momčadskom sastanku na kojem se govorilo i o nervozi koja je zahvatila neke igrače u sastavu.

- U svakoj sportskoj momčadi je to normalno i takve se stvari događaju. Na utakmicama kao što su bile naše prve dvije uvijek ima nervoze i po meni to nije alarmantno stanje.

Od kuda ta nervoza? Je li to zato što izvedbe nisu blizu planiranih?

- Svi podsvjesno misle da ćemo Mađare i Rumunje dobiti s 50 razlike čim istrčimo na teren. No, onda u takvu utakmicu uđeš malo lakše i očekuješ od nekog drugog da će zabiti. No, nije to tek tako u sportu i treba ti nešto vremena da se osvijestiš. Ja sam i prije utakmice znao da će tako biti i s tim sam se pomirio. Štoviše, da smo izašli na teren i Mađare i Rumunje zbrisali sa 50 razlike, onda mi ne bi bilo jasno što se tu dogodilo. Nažalost, to smo mi.

O nervozi je pričao i Marko Popović, jedan od naših stabilnijih igrača u prva dva nastupa.

- Mi moramo to riješiti. Imamo dovoljno iskustva i utakmica u nogama i nema razloga i mjesta nervozi. U prve dvije utakmice imali smo problema sa skokom. Mi vanjski igrači nismo dovoljno pomagali visokima, a oni nisu dobro zagrađivali, a ako to ne riješimo to bi nam mogao biti problem i protiv Crnogoraca koji igraju s dvije petice. Doduše, možda smo momčad koja igra bolje protiv kvalitetnijih nego protiv atipičnih reprezentacija u kojima ne znaš tko su najbolji igrači pa je i skauting teži. Ne tražim nikakvo opravdanje, no uvjeren sam da smo dovoljno kvalitetni da se u nokaut-fazi potučemo s bilo kime.

O značaju dvoboja s Crnom Gorom pričao je drugi Marko, Tomas, igrač koji je vrlo dobro odigrao protiv Mađara, pa je dobio poštedu protiv Rumunja.

- Na dan utakmice trener me pitao "što kažeš da se malo odmoriš, da se pripremiš za dvije utakmice u dva dana" i mislim da je to bila dobra odluka. Jer, nama utakmica protiv Crnogoraca puno znači. S pobjedom bismo praktički osigurali drugu poziciju, a dobili bismo i na samopuzdanju jer, iako smo dobili prve dvije utakmice, ipak su to bili slabiji suparnici pa je vidljiva nervoza - kazao je Tomas.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar links
links
12:03 04.09.2017.

jesu se dogovorili tko priča na time-outu?:)