REAKCIJA

Košarkaški savez se očitovao o incidentu u Ateni: 'Naše igrače napali su verbalno, a onda i fizički'

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Opatija: Košarkaška utakmica Hrvatska - Brazil
Foto: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL
Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Slovenija - Hrvatska
08.07.2024.
u 22:37
Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima - napisali su iz Hrvatskog košarkaškog saveza
Pogledaj originalni članak

Hrvatski košarkaški savez poslao je priopćenje glede situacije iz Grčke, odnosno incidenta koji je uključivao neke naše košarkaške reprezentativce, ponajprije kapetana Darija Šarića i Ivicu Zupca. Kako smo ranije napisali, njih su dvojica sudjelovala u jednoj tučnjavi u atenskom noćnom klubu u noći s nedjelje na ponedjeljak. Priopćenje HKS-a prenosimo u cijelosti:

Nastavno na brojne upite medija vezane uz fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalima, Hrvatski košarkaški savez se očituje na sljedeći način:

Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere izbornik se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta sukladno potrebama igrača.

Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.