VODEĆI ČOVJEK

Kostelić: Uspio sam obuzdati adrenalin

Foto: Reuters
Kostelić: Uspio sam obuzdati adrenalin
15.11.2009.
u 15:42
Ivica Kostelić sjajno je startao u novu sezonu Svjetskog skijaškog kupa. Nakon 12. mjesta u veleslaomu u Söldenu, najbolji hrvatski skijaš osvojio je drugo mjesto u prvom slalomu sezone.
Pogledaj originalni članak

U finskom Leviju, tamo blizu polarnog kruga, za 28 stotinki od Ivice brži je bio jedino Austrijanac Herbst.

- Moram priznati da me malo iznenadio moj ovako visoki plasman. Bio bih zadovoljan i da sam peti, pa čak i deseti - bila je Ivičina prva reakcija.

Nakon prve vožnje Kostelić je bio šesti. U drugoj su značajno pogriješili oni koji su bili brži od njega u prvoj, Francuzi Grange i Lizeroux, ali i Šveđanin Myhrer.

- Nakon dobrih treninga ovdje, na utrku sam došao s dobrim osjećajem. Prvi lauf gore je bio poprilično zatvoren što mi nije odgovaralo jer tada skijaš sam proizvodi brzinu, a meni to nije najača strana. Na strmini sam vozio dobro i to mi je bio znak da se mogu boriti za vrh. Drugi lauf vozio sam dosta dobro. Doduše, napravio sam na strmini neke pogreške, no drugi su tu činili još veće.

Kostelić je u najavi nastupa u Leviju očito bio preskroman. Govorio je kako bi bio zadovoljan plasmanom među 10 najboljih.

- Ovo je doista dobar pokazatelj. Uistinu nisam razmišljao o postolju, jer u skijanju vam rezultat ovisi i o vožnjama drugih, a ja obično na početku sezone nisam najbrži. Važne su mi samo bile dvije dobre vožnje.

Ono što mu je bilo važno, Ivica je i napravio i to ga je odvelo do 29. postolja u karijeri i prvog mjesta u sveukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda.

- Ovo mi je drugi najbolji početak sezone. Prije šest godina započeo sam sezonu sa 103 boda, pobjedom u Aspenu i 28. mjestom u Söldenu.

Dodatno zadovoljstvo Ivici predstavlja to što je vozio dovoljno rizično, ali i dovoljno sigurno za visok plasman.

- Suština skijanja u psihološkom dijelu jest koliko možete riskirati a da vam vožnja bude sigurna. Treba znati držati uzde. Razlika između preuzetog rizika i pada je često malo previše adrenalina kojeg morate znati obuzdati. Namjera mi je ovako voziti cijelu sezonu, bez naglašenog rizika, a opet dovoljno brzo za visoke plasmane i bodovnu berbu – naglasio je Ivica.

Sa startnim brojem 57. Natko Zrnčić-Dim osvojio je 38. mjesto pri čemu mu je do druge vožnje nedostajalo 39 stotinki. Dalibor Šamšal je odlično jurnuo niz padinu, na prolazu je bio samo 61 stotinku za vodećim, no onda je izgubio ravnotežu i izletio - kazao je Ivica.

Kostelić se iz Levija vraća u Zagreb pa ide na austrijski ledenjak Mölltaler gdje će tri dana trenirati uglavnom brze discipline i pripremati se za pet utrka u devet dana u Kanadi i SAD-u.

- Ako Ivica ostane zdrav vjerujem da će on ove sezone osvojiti nešto veliko, bio to mali ili veliki globus ili olimpijska medalja – optimist je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.