Istra 1961 - Varaždin

Kovačević: Zadnju premiju dajem treneru vratara Posavcu, moramo smiriti euforiju

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Istra i Varaždin sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Zagrijavanje uoči početka susreta Varaždin - Rijeka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: Utakmica 11. kola SuperSport HNL, NK Varaždin - NK Istra 1961
02.02.2023.
u 12:43
Istra sutra od 17 sati otvara 20. kolo SuperSport HNL-a protiv Varaždina.
Pogledaj originalni članak

Iako mnogi pričaju o tome kako HNL više nije toliko konkurentan, kako je i dalje samo razvojna liga, a vodeći klubovi su se srozali, ipak lagao bi onaj koji bi rekao da nije zanimljiv. Vidjeli smo to u prošlom kolu kada je Istra 1961 pobijedila Hajduk s 3:0. I sada Puljani nisu više samo mala momčad koja preživljava u najjačem razredu hrvatskog nogometa, nego momčad koja se prati. 

Istra sutra od 17 sati otvara 20. kolo SuperSport HNL-a protiv Varaždina.  A pojačala se i nekim novim imenima. Angažirala je španjolskog veznjaka Unaija Naveiru, dosadašnjeg člana Athletica iz Bilbaa. Naveira je u Bilbau igrao za drugu momčad, a Puljani su dogovorili njegov ostanak do kraja ove sezone s mogućnošću produženja suradnje na još jednu godinu. 

Varaždin je pak ostao bez vratara. Naime, Božidar Radošević i Varaždin sporazumno su raskinuli ugovor nakon utakmice protiv Slaven Belupa.

– Zadnju premiju moram dati treneru vratara Stanku Posavcu, jer on je najzaslužniji što danas imam slatke brige. Kad sam stigao u Varaždin trener Posavec mi je rekao da neće biti problema na vratarskoj poziciji jer tu je Karlo Sentić. Kasnije kad je Sentić otišao u Hajduk rekao je da neće biti problema jer tu je Zelenika. Sve se pokazalo ispravnim. Tako i zadnju utakmicu protiv Slavena zajednički smo donijeli odluku da će braniti Zelenika. Na kraju krajeva i Radošević može zahvaliti treneru vratara što ga je doveo u stanje da pruža vrhunske partije – rekao je trener Kovačević.

Kao treći golman seniorskoj momčadi priključen je junior Domagoj Mamić. U klubu najavljuju da se radi i na dovođenju napadača. 
Što se tiče same utakmice protiv Istre, ovako ju je najavio trener Mario Kovačević:

- Raspoloženje u svlačionici je fenomenalno jer napokon smo pobijedili susjeda i lijepo je raditi i pripremati se u takvom ozračju za susret u Puli. Jedva čekamo taj susret, ali moramo spustiti euforiju. I dalje moramo ostati skromni, moramo nastaviti dobro raditi i željeti pobjeđivati. Znamo što nas čeka u Puli, odličan protivnik, cijelo prvenstvo igraju dobro, nadogradili Hajduk, pokazali su o kakvoj je momčadi riječ - rekao je pa dodao: 

- Nama će ovo biti treći susret ove sezone protiv Istre 1961, s njima imamo pozitivan omjer, pobjedu i neriješeni ishod. Cijenim rad njihovog trenera Garcie i vidi se njegov rukopis. Nadogradili su ekipu od jeseni, još su kvalitetniji, ali ne bojimo se nikoga. Cijenimo i poštujemo svakoga, njihov trener dosta mijenja sustav i imat ćemo problema u analizi, ali najviše gledamo sebe. 

Varaždin je trenutačno četvrta momčad na prvens5venoj tablici s 27 bodova, dok je Istra 1961 šesta s 24. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.