PRIJATELJI I SUPARNICI Jurčić i Perković bili su suigrači, a danas vode Dinamo i Inter

Kruno Jurčić: Želim vidjeti svoje igrače kako plaču!

10.04.2009.
u 19:46
Pogledaj originalni članak

Zajedno su pogledali utakmicu Lokomotive, pa je Kruno Jurčić odvezao kući svoju djecu, kćer i sina, šestogodišnje blizance. Potom su sjeli za stol veliki prijatelji Krunoslav Jurčić i Borimir Perković. Druže se od 1987., kada su igrali u tadašnjoj Jugokeramici. U stalnom su kontaktu, ako se i ne vide, čuju se. Pokušali smo od Ilije Lončarevića, trenera Inkera 1992., doznati nekakve pikanterije o tom dvojcu iz tih dana.

Kruno lijevao suze
– Nema toga, njih su dvojica bili apsolutno normalni – ništa nije otkrio njihov bivši trener koji je ostavio mnogo traga u njihovu današnjem trenerskom radu.

Recesija još nije došla do momčadi


Osjeća li se recesija, koja se naveliko najavljuje, u vašim svlačionicama? – Do momčadi to nije došlo, nije bilo ni razgovora u klubu dosad – kaže maksimirski stručnjak. – He, he, kod nas nemaju što kresati – dodao je trener Intera. – Kod nas u Hercegovini kažu: pa imali smo mi to i prošle godine, samo nismo znali da se zove recesija! – šalio se Jurčić. (rj)


– Nakon osvajanja toga kupa, Ilija je na pripremama u Delnicama prvi uigravao sustav 4-4-2, bio je moderan trener, ostali nisu ni pomišljali igrati bez libera – kaže Boro Perković, današnji trener Intera.

– Ilija je tražio da momčad igra, to danas tražim i ja od Dinama – dodao je Jurčić.

Obojica su u kontaktu s bivšim suigračima iz te generacije, posebno su se sjetili Pere Ljubičića, velikog navijača zaprešićkog kluba. Kruno se prisjetio i finala s HAŠK Građanskim koji je vodio Vlatko Marković.

– Bio sam ljutit na Iliju kao ris! Plakao sam kao ljuta godina kad mi je rekao da nisam spreman za prvu finalnu utakmicu! – prisjetio se Kruno.

– Bili smo u Tuhlju u karanteni i Kruno je doista lijevao suze – potvrdio je Perković.

– E, to hoću vidjeti u svojoj svlačionici, hoću vidjeti da igrači plaču jer ne igraju! Hoću vidjeti da im je strašno stalo da budu u momčadi – otkrio je trener Dinama.

I Krznar bi trebao biti trener


Obojica o kapetanu Intera Damiru Krznaru imaju visoko mišljenje. – Krki je čudo, on mi nije samo igrač i nagovaram ga da igra još godinu dana – kaže Interov trener Perković. – A ja ga nagovaram da prestane igrati i da se počne baviti trenerskim poslom! Ima strašan talent, lijepo je što je bio najbolji na akademiji, ali vidi se da kuži. No, kad uđe u vatru, morat će se dokazati, to nije lako – veli Jurčić.


Hm, to će ići malo teže, danas su druga vremena, više se gleda na plaću nego na minutažu. Tko je bio bolji igrač od vas dvojice?

– Boro je bio “fini” igrač, imao je pravi potez, bio je brz, probojan. A ja sam čuvao leđa, bio sam “dizelaš” – tvrdi Jurčić.

– Samo je jedno mjerilo, tko je napravio veću karijeru, a nije upitno da je to Kruno. To su zlata vrijedni igrači i danas takvih fali – odvratio je Perković.

Obojici je kup s Inkerom na posebnom mjestu.

– Velika je stvar kad s malim klubom postigneš takav uspjeh. No, Kruno je mnogo toga velikog osvojio – kaže Perković.

Dinamo u njemu ima svog Alexa Fergusona


Procjena tko je bolji trener morat će pričekati, tek su na početku karijere. No, po nečemu su slični, obojica su i te kako aktivni tijekom utakmice. – Neki mi stariji treneri zamjeraju što toliko vičem za vrijeme utakmice, ali jednostavno moram jer pravimo pogreške. Svi misle da je Alex Ferguson miran, žvače i šuti. A da znate, čovjek u svlačionici pravi lom – kaže Kruno. – Dinamo treba dati Kruni da radi tri godine i imat će u njemu Alexa Fergusona – kaže Boro.


Podcjenjivao sebe
– Kup ima posebno mjesto. No, želio bih reći da sam doista puno toga osvojio, nekako bih svojim igračima želio prenijeti kakvi su to lijepi životni trenuci, da pokušaju doći do tih velikih stvari. Doduše, tijekom karijere podcjenjivao sam se, bio sam samokritičan, možda sam i pretjerivao. OK, tjera te takav stav da napreduješ, ali možda sam morao više cijeniti sebe – priča Kruno.

– Boro, jeste li zamolili Krunu da vam vrati Sivonjića?

– A kako će mi ga vratiti? Uh, kako bi mi Sivi dobro došao...

Ima li u Interu još igrača za Dinamo?

– Ima potencijala, ali to je poslovna tajna.
Pogledajte na vecernji.hr