Superkup za žene

Latica se raskririla i zaključala vrata a Mladost osvojila prvi trofej u sezoni

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
23.10.2024.
u 19:26
Mladostašice je vodio Zoran Bajić, trener koji je ovog ljeta s muškom reprezentacijom do 19 godina bio prvak Europe i koji će sljedeće godine taj isti naraštaj voditi i na Svjetskom prvenstvu do 20 godina
Pogledaj originalni članak

Prvi (n)ovosezonski trofej u ženskim klupskim natjecanjima osvojile su vaterpolistice Mladosti. U Superkupu, u dvoboju s prvakom Jadranom, pobjednice Kupa slavile su sa 13:9.

Sve je po Splićanke krenule loše već na otvaranju susreta kada su nakon prve četvrtine zaostajale tri pogotka (1:4) da bi taj minus u petoj minuti druge četvrtine iznosio šest pogodaka (1:7). A to je, ma koliko god trener Splićanki Aljoša Kunac govorio drugačije, ipak odlučilo ovaj susret.

- Činili smo pogreške u napadu, nismo proplivavali, ispadala nam je lopta iz ruke, dodavanja su nam bila loša.

Upitan je li takvom ishodu kumovala sjajna predstava vratarke Zagrepčanki Latice Medvešek, Kunac je sve opet okrenuo na svoju ekipu:

- Ja bih rekao da sve to ipak više ide na našu dušu. Brzali smo u napadu, šutirali kada ne treba i ona i vratarka ispadne sjajna. Dakako, Latica je sjajna vratarka ali to je i naša krivica.

A Medvešek je zasluženo osvojila naslov najbolje igračice utakmice jer je već nakon tri četvrtine imala dvoznamenkast broj obrana. A ona je kazala da je onih početnih 7:1 presudilo.

- To je sigurno odlučilo utakmicu jer smo pale u drugom dijelu no na kraju smo se ipak našle, za razliku od prošle sezone kada smo izgubile prvenstvo. Iako smo s novim trenerom tek mjesec dana ja sam jako ponosna na cure - kazala je ova zagrebačka maturantica u Primijenjenoj školi umjetnosti i dizajna koja planira živjeti od vaterpola:

- Želim što više napredovati pa je moguće da odem i u inozemstvo. Volim slikarstvo no ovog časa vaterpolo mi je na prvom mjestu.

A u stručnom radu u vaterpolu treneru Zoranu Bajiću ovog su časa na prvom mjestu igračice Mladosti. Treneru koji je ovog ljeta postao prvakom Europe sa selekcijom igrača do 19 godina ovo je prvi izlet u ženski vaterpolo.

- Čestitke mojim djevojkama. Bile su sjajne, naročito prve dvije četvrtine. Kasnije smo srljali u napadu, primili dosta laganih pogodaka iz kontri. No, nije se pitalo samo nas jer riječ je o dvije podjednake ekipe. Imali smo vrlo dobre pripreme i započeli smo utakmicu sa solidno organiziranom obrano. Kasnije smo malo pali u koncentraciji i sa željom da zabijemo što više primili smo neke jeftine pogotke iz protuudara.

U odnosu na prošlu sezonu Mladost je bez Kiare Brnetić.

- Kiara je imala profesionalne obveze, a radi u zdravstvu, koje mora ispoštovati. No, okrenuli smo se mladim snagama i to nam se pokazuje kao dobra odluka. Sve ćemo učiniti da osvojimo što je moguće više trofeja.

A o tome će, dakako, odlučivati i jadranašice čija kapetanica Ivana Butić ističe:

- Ovo nam je prva utakmica nakon pet mjeseci u prilično izmijenjenom sastavu u odnosu na lani. Mladostašice su se za ovu utakmicu bolje pripremile a mi kao da smo ostale u Prvenstvu Hrvatske kojeg smo prošle sezone osvojili. Mi moramo puno bolje trenirati da bismo ostvarile bolje rezultate.

Pogotke za Splićanke postizale su Bruna Barišić (3), Ivana Butić (2), Neli Janković (2), Jelena Butić (1) i Tonia Tadić (1) a njihova vratarka Lucia Buljac imala je 10 obrana. Na suprotnim vratima Latica Medvešek imala je dvije obrane više (12) a u listu strijelac među mladostašicama upisale su se Iva Rožić (4), Ria Glas (3), Aurora Stipanov (3), Nina Medić (1), Ana Desnica (1) i Nika Alfirević (1).

PERICA BUKIĆ

Rudić je imao jedan uvjet za preuzimanje Hrvatske. Usadio nam je cilj s kojim si ispunjen do kraja

- Tucak je bio Ratkov pomoćnik a 2009. je bio prvak svijeta s juniorskom reprezentacijom. Tucak je nastavio njegov put. On je već na prvom natjecanju, na Svjetskom prvenstvu 2013. je osvojio broncu. Dvije godine kasnije drugi na svijetu, 2016. olimpijsko srebro, 2017. je postao prvakom svijeta. U tih 20 godina, samo dva izbornika, negdje oko 25 medalja, šest zlata, i samo tri predsjednika Saveza što govori o ozbiljnosti organizacije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.