ATP i WTA

Lea Bošković prošla dalje, Martić i Fett ispale, muška konkurencija igra navečer

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Donna Vekić i Lea Bošković na humanitarnom turniru Hrvatski Premier Tenis
Foto: Hugo Philpott/NEWSCOM
Iga Swiatek vs Jana Fett
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
Wimbledon
23.07.2024.
u 20:27
Lea Bošković plasirala se u četvrtfinale Iasija pobijedivši Lepchenko, Petra Martić ispala je od Avanessjan, a Fett je u Pragu poražena od Tomove, navečer igraju Ćorić i Ajduković
Pogledaj originalni članak

Nakon trećeg dana na ovotjednim ATP i WTA turnirima, Hrvatska je u ženskoj konkurenciji ostala samo na Lei Bošković. 

Lea je u rumunjskom Iasiju slavila protiv Varvare Lepchenko 6-3 i 6-4. U za osvajanje prvog seta dovoljan joj je bio jedan break iako je i na svom servisu morala spasiti dvije break lopte. U drugom setu je upala u break minusa, da bi potom nanizala četiri gema i okrenula meč u svoju korist.

Za razliku od nje, Petra Martić je uoči Olimpijskih igara ispala od Ruskinje Eline Avanessjan 6-2, 5-7 i 6-4. Nakon početnih 2-2, Ruskinja je nanizala četiri gema i osvojila prvi set. U drugom setu vidjeli smo čak sedam breakova od kojih je Petra uzela jedan više i izjednačila, da bi u zadnjem setu psihički popustila i izgubila servis gem za ostanak u meču. Ruskinja je iskoristila četvrtu meč loptu i plasirala se u četvrtfinale.

Jana Fett je u Pragu poražena od Viktorije Tomove 6-3 i 6-4 u meču kojeg je trebala dobiti. U prvom setu povela je 3-0 nakon čega je upala u debelu krizu i ostala bez ijednog gema do kraja seta. U drugom setu je čak dvaput imala prednost breaka kojeg nije uspjela zadržati. Tomova je okrenula set iz 2-4 u 6-4 i prošla dalje. 

U muškoj konkurenciji će u Umagu igrati Duje Ajduković, a suparnik mu je Talijan Luciano Darderi, dok će u Atlanti Borna Ćorić igrati protiv Australca Thanasija Kokkinakisa nestrpljivo čekajući odluku tko će na Olimpijskim igrama zamijeniti ozlijeđenog Poljaka Huberta Hurkacza.

 
 
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.