Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TO SMO ČEKALI

Zlatni hrvatski par je ponovno zajedno! Mate i Nikola još jednom idu po olimpijski vrh

TOP 100 fotografija u 2021. godini
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
04.07.2024.
u 15:30

Nekad najbolji svjetski par ide u obranu olimpijskog zlata, nažalost će biti jedini hrvatski par u muškoj konkurenciji, a pridružit će im se i Donna Vekić i Petra Martić kao dio ženske konkurencije

Godinu dana nisu igrali skupa, ali uoči Olimpijskih igara su ipak ponovno odlučili udružiti snage. Bili su dio hrvatskog finala na Olimpijskim igrama, a preko puta su im stajali Marin Čilić i Ivan Dodig. Ponovno ćemo nakon godinu dana, još od prošlog Wimbledona, na istoj strani terena gledati Matu Pavića i Nikolu Mektića, branitelje olimpijskog zlata iz Tokyja.

Bilo je to jedno spektakularno finale koje je hrvatski narod gledao potpuno opušteno s obzirom da su u njemu sudjelovala četiri Hrvata i u kojem su Pavić i Mektić slavili 6-4, 3-6 i 10-6.

Sad su zajedno odlučili obraniti to zlato, a konkurentskog para iz svoje zemlje u obliku Marina Čilića i Ivana Dodiga ipak neće imati.

Isto tako, Hrvatska je popunila još dva mjesta na popisu tenisača koji će se natjecati u Parizu, tj. tenisačica jer radi se o Donni Vekić i Petri Martić. Prvi put u povijesti hrvatskog tenisa nećemo imati predstavnika u muškoj pojedinačnoj konkurenciji, a isto tako, prvi put od 2004. imat ćemo dvije predstavnice u pojedinačnoj konkurenciji.

Donna je na prošlim Olimpijskim igrama redom igrala protiv top 5 tenisačica, i sadašnjih i bivših. Prva joj je na putu stajala bivša broj 4, Francuskinja Caroline Garcia koju je svladala 6-2, 6-7 i 6-3, a onda u drami slavila protiv Bjeloruskinje Aryne Sabalenke (WTA 3.) sa 6-4, 3-6 i 7-6, da bi u osmini finala zapela protiv Kazahstanke Jelene Rybakine sa 7-6 i 6-4.

Druga naša uzdanica je Petra Martić kojoj će to biti premijerni nastup na Olimpijskim igrama. Bila je blizu plasmanu i na prošle OI, ali konkurencija je ipak bila nešto jača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije