DOBIO VARAŽDIN

Leko: Rezultat je možda prevelik. Momcima iz Splita igranje za Hajduk stvara pritisak

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin i Hajduk sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin i Hajduk sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin i Hajduk sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a
11.02.2023.
u 18:58
Trener Hajduka istaknuo je kako je utakmica mogla otići na obje strane. Komentirao je mladog Amerikanca Pukštaša, dvostrukog strijelca za kojeg tvrdi da se na dobar način predstavio zbog toga što ima drugačiji mentalitet u odnosu na domaće igrače.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Hajduka svladali su u gostima Varaždin 4-1 (0-0) u susretu 21. kola HNL, a Splićani su u završnici dvoboja naplatili igrača više. Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu. Hajduk je poveo golom Daria Melnjaka u 47. minuti. 

Izjednačio je Fran Brodić četiri minute kasnije, ali je domaćin od 55. imao igrača manje nakon grubog starta Agona Elezija.  Utakmica je odlučena u završnici. Marko Livaja je u 77. minuti dao pogodak za 2-1, a 18-godišnji Rokas Pukštas u 79. za 3-1. Isti igrač zaključio je niz pogodaka u 91. minuti za konačnih 4-1.

Slavlje svoje momčadi, koje dolazi nakon poraza protiv Istre 1961 i Rijeke, prokomentirao je trener Hajduka Ivan Leko

- Utakmica je mogla otići na obje strane. Na početku smo bili dobri i stvorili smo opasne prilike. Varaždin je isto tako lako mogao doći do prvog gola. Odmah nakon isključenja je bilo izjednačeno, ali onda smo uhvatili tempo i zasluženo pobijedili. Danas se isplatio veliki trud i rad. Bilo nam je teško doći nakon dva poraza ovdje i igrati protiv mlade, neopterećene i poletne momčadi. Pobjeda je jako bitna, rezultat je možda prevelik, ali mi ga prihvaćamo - rekao je. 

Pukštas se, dakle, istaknuo s dva gola. Promovirali su ga iz juniora i nije mu dugo trebalo da iskoristi svoju šansu, dok neki drugi, domaći talenti Hajduka na istu još čekaju. 

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin i Hajduk sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a

- Pukštas je box to box igrač, mlad i talentiran. Danas je bio dobar i opasan. Najbitnije je da momci igraju i pokazuju kvalitetu. Izrazito važno je imati balans između mladosti i iskustva. Rokas je Amerikanac i ima drugačiji mentalitet. Momcima iz Splita igrati za Hajduk možda stvara veći pritisak. U Varaždinu imamo momke koji kod nas nisu dobili priliku, a ovdje su glavni igrači. Hajdukov dres ima težinu i pokušavamo mladim igračima dati potrebno samopouzdanje - objašnjava Leko. 

Naravno, aktualno je i pitanje pojačanja, kojih Splićanima nakon prodaje nekoliko igrača nedostaje. 

- Sigurno će netko doći. Imamo dobru komunikaciju i težimo kvaliteti prije kvantitete. Imali smo dosta pehova s ozljedama pa je i kvantiteta potrebna, ali ponavljam treba doći netko tko će nam zaista pomoći - zaključuje trener Hajduka. 

Standings provided by Sofascore
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
Berri
19:16 11.02.2023.

Evo rješenja. Ne treba niti jedan igrač iz Splita. Upisati predgrađe Mumbaija u Naš Hajduk i imamo 500.000 članova. HŽV.