PBZ Zagreb Indoors

Ljubičić: Da je malo toplije, bilo bi ugodnije i igračima svima

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Ljubičić: Da je malo toplije, bilo bi ugodnije i igračima svima
31.01.2012.
u 19:20
Prvo kolo turnira parova prošlo je svih pet naših igrača: osim Dodiga i Pavića, Draganja i Škugor te Karlović s Moserom.
Pogledaj originalni članak

Tko god je u ponedjeljak gledao tenis na PBZ Zagreb Indoorsu, shvatio je zašto se dvorana u kojoj se igra zove – Ledena. Vjerojatno i zato što je gledalište bilo poluprazno, bilo je toliko hladno da se bez kaputa i jakne nije moglo pogledati više od jednog seta. Oni koji su na istom mjestu gledali hokej na ledu kažu da je na tenisu bilo mnogo hladnije.

– Nama igračima to toliko ne smeta jer se ipak krećemo. Između pretoplog i prehladnog, ja sam za ovo drugo. No, da je malo toplije, bilo bi ugodnije i igračima i gledateljima – kazao je Ivan Ljubičić nakon pobjede nad 100. tenisačem svijeta Slovakom Karolom Beckom (7:6 (5), 3:6, 6:3).

Debitant na ATP Touru Kristijan Mesaroš, koji je na turniru nastupio s pozivnicom organizatora, očekivano je izgubio od Nizozemca Robina Haasea, 62. na ATP ljestvici, sa 2:6, 3:6.

No zato smo uspješni bili u paru. U ponedjeljak su dalje otišli Marin Draganja i Franko Škugor, nadjačavši Poljaka Kubota i Ukrajinca Stahovskog sa 6:4, 3:6, 10:5, te Ivo Karlović i Nijemac Moser, koji su bili bolji od Rusa Bogomolova mlađeg i Amerikanca Parrotta sa 2:6, 6:1, 11:9.

U utorak su im se pridružili i Ivan Dodig i mladi Mate Pavić. U prvom meču dana pobijedili su njemačko-španjolsku kombinaciju A. Beck/Garcia-Lopez sa 6:3, 6:2. Naši su igrači potpuno dominirali, što se najbolje vidi iz ukupnog omjera poena – 56:32 za Ivana i Matu.

Zadovoljan je njihovom igrom bio i pomoćnik direktora turnira Goran Ivanišević, koji je pažljivo gledao taj meč. Navečer je pomagao Mići Dušanoviću u komentiranju meča između Ive Karlovića i Blaža Kavčića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.