DEMANTI IZBORNIKA

Ljubičić nije odabrao Hrvatsku? Rangnick: Računamo na njega i pozvat ćemo ga

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Susret 14. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Dinama
Foto: Jan Woitas
Contract terminated: Ralf Rangnick leaves Red Bull Group
Foto: REUTERS
Mamić ragnick
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: UEFA Liga prvaka, Ljubičić pucao s ruba šesnaesterca i zabio za 1:1
25.10.2022.
u 11:58
Iako je prije nepunih tjedan dana osvanula vijest kako će veznjak Dinama obući kockasti dres, bivši trener Manchester Uniteda rekao je da to jednostavno nije istina.
Pogledaj originalni članak

Robert Ljubičić najveće je pojačanje Dinama u ljetnom prijelaznom roku. Nakon tek nešto više od tri mjeseca u klubu, postao je popularno lice u očima navijača zagrebačkog kluba. Po vokaciji igrač središnjice terena, kojeg Čačić najviše koristi na lijevom beku, već je među Modrima odigrao 22 utakmice, uz jedan pogodak i tri asistencije. 

Uvjerljive uvodne predstave u plavom dresu bile su dovoljan povod za početak špekulacija o Ljubičićevoj reprezentativnoj budućnosti, s obzirom na to da je zadnje obukao dres austrijske U-20 reprezentacije. Kako još nije debitirao za seniore susjedne nam zemlje, a dolazi iz hrvatske obitelji, tema o Ljubičiću među Vatrenima ubrzo je postala aktualna.

Prije nepunih je tjedan dana tako osvanula vijest da je dinamovac odabrao Hrvatsku. No, austrijski izbornik sada je ponudio - demanti. Naime, u potpunosti je zanijekao informaciju pristiglu iz domaćih nam medija. 

- Mogu vam samo reći da nije istina ono što piše u hrvatskim novinama. Jednostavno, Robert to nije odlučio. Pretpostavljam da će još malo razmisliti o svemu. On zna da mi računamo na njega i da ćemo ga pozvati - rekao je Ralf Rangnick, koji je trenirao i Manchester United.

Foto: Jan Woitas
Contract terminated: Ralf Rangnick leaves Red Bull Group

Kaže da je igranje za austrijsku reprezentaciju izglednija opcija

- Veća je mogućnost za njega da zaigra za Austriju na velikim natjecanjima. U hrvatskoj reprezentaciji puno je veća konkurencija na poziciji lijevog bočnog. Vidim ga kao ofenzivnog lijevog bočnog u formaciji 3-5-2. On ima kvalitetu za odigrati tu ulogu - zaključio je izbornik Austrije. 

Što se samog, pak, igrača tiče...

- Bit ću ponosan i igrati za reprezentaciju koja me pozove, Hrvat sam, ali rođen sam u Austriji koja mi je puno toga u nogometu dala - znao je Ljubičić odgovoriti na pitanje za koga će igrati.


>> Pogledajte: Postonjski za VL: Ne krivim Caktaša, nisam imao sreće, javio se skoro cijeli HNL

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

RE
RedTree
14:11 25.10.2022.

Izaberi Austriju. Lik se ne može nametnuti pored Ademija i Mišića, o čemu dalje pričamo, niti nešto briljira kao bek, vidjeli smo neki dan na Poljudu. Mi imamo dovoljno kvalitetnih igrača u sredini i na lijevom beku.

KL
Klokan
12:09 25.10.2022.

Tako je govorio izbornik Švicarske za Rakitića. Vidjet ćemo.

RE
remarga
12:47 25.10.2022.

Ma ne treba nam nikakav Ljubicic. Ne znam zasto uopce zovu te igrace iz dijaspore sto se muce s hrvatskim jezikom i padezima. Mi u Hrvatskoj imamo dovoljno talentiranih igrača za reprezentaciju. Isto tako ne treba zaboraviti Hrvate u BiH koji su uvijek iznjedre ozbiljne igrače za HR repku. Dakle, samo Hrvati iz Hrvatske i BiH. Nikakvi "dijasporci" koji se ne mogu probiti u reprezentaciji države gdje su rodjeni pa kao traže alternativu - hrvatsku reprezentaciju. Onaj tko ne zna hrvatski jezik nije Hrvat.