RUKOMETAŠI U ROUENU

Loša organizacija: Sobe u kojima su reprezentativci su male, hrana loša, a u gradu nema plakata za SP

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
09.01.2017., Umag - Rukometni Croatia Cup 2017, Hrvatska - Crna Gora. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Hungary's Laszlo Nagy (R) in action against Sweden's Lukas Nilsson during during the 2016 Men's European Championship handball group 2 match between Sweden and Hungary at the Centennial Hall in Wroclaw, Poland, 27 January 2016. Photo: Jens Wolf /dpa/DPA/P
Foto: HRS
Hrvatska - Saudijska Arabija - rukometaši
Foto: HRS
Hrvatska - Saudijska Arabija - rukometaši
Foto: HRS
Hrvatska - Saudijska Arabija - rukometaši
Foto: HRS
Hrvatska - Saudijska Arabija - rukometaši
Foto: HRS
Hrvatska - Saudijska Arabija - rukometaši
14.01.2017.
u 16:08
Brojke su one na strani Hrvatske. S Mađarima smo igrali 16 puta i ostvarili smo 11 pobjeda, upisali tek četiri poraza, uz jedan remi
Pogledaj originalni članak

Rukometaši Hrvatske danas u 2. kolu SP-a protiv Mađara (20.45 sati). To je susret koji će sasvim sigurno odrediti tko će biti najmanje drugi u skupini. Ako ćemo se igrati malo s brojkama, onda su one na strani Hrvatske. S Mađarima smo igrali 16 puta i ostvarili smo 11 pobjeda, upisali tek četiri poraza, uz jedan remi.

Jako dobar skor s Mađarima

Od ta četiri poraza dva su bila u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, kada se igralo na njihovu parketu, a dva smo doživjeli na velikim natjecanjima, ali su u to vrijeme bili beznačajni. A od silnih pobjeda najslađe su nam bile one u polufinalu OI u Ateni (33:31) i za broncu na Igrama zu Londonu (33:26).

I kad smo već kod brojki, nije beznačajno da smo do sada igrali dvije utakmice na svjetskim prvenstvima 14. siječnja i obje smo pobijedili – Rumunjsku 2011. i Alžir 2013. godine.

Inače, u Rouenu, malenom francuskom gradiću koji je domaćin našoj skupini, nisu se nešto pretjerano potrudili oko promidžbe SP-a. Nijedan plakat, nijedno obilježje da se tu nešto događa u sljedećih tjedan dana. Zalutali turist koji je došao, primjerice, posjetiti jedan od najljepših botaničkih vrtova u Francuskoj ili onaj koji se došao nakloniti spomeniku Ivani Orleanskoj, koja je bila francuski vojskovođa i postala najveća francuska nacionalna junakinja, a umrla je baš ovdje u Rouenu, nema pojma da se igra rukomet. Čudno da je promocija tako loša s obzirom na to da je rukomet u Francuskoj prilično popularan zbog njihove reprezentacije koja je do sada osvojila pet naslova svjetskih prvaka.

I hotel gdje su smještene reprezentacije u Rouenu nije na nivou jednog ovako velikog natjecanja. Sobe su male, hrana loša. U redu, nije se nitko posebno žalio. Posebice ne naši mladi igrači kojima je u ovom trenutku puno važnije kako pobijediti Mađarsku i Njemačku i tako zasjesti na prvo mjesto u skupini nego je li za ručak bio nekakav sočni biftek ili loš komadić govedine. Ali su se zato žalili rukometaši Saudijske Arabije koji su se naviknuli boraviti u hotelima od pet zvjezdica. Čak su pitali organizatora mogu li se preseliti u neki bolji hotel. Dodatno plaćanje nije problem. Ali, nema boljeg hotela u gradu...

– Mislim da je Rouen dobio domaćinstvo skupine isključivo zbog Kindarene. To je jedna zaista lijepa dvorana u kojoj sam s PSG-om igrao kup utakmicu. Ljudi ovdje vole rukomet bez obzira na to što grad nema prvoligaša – istaknuo je Stepančić.

Sve nas to podsjeća na Dansku i Europsko prvenstvo 2014. godine. I ondje je bila slična organizacija, ako ne još i gora. Ondje su naši rukometaši, s ostalima iz naše skupine, bili smješteni u hotelu na obilaznici, gdje obično spavaju kamiondžije ili umorni vozači. I ondje je hrana bila loša, a kreveti prekratki.

Jako promjenjivo vrijeme

Slavko Goluža, tadašnji izbornik, sve je to lijepo rekao na jednoj presici pa su ga organizatori, a posebice danski novinari danima osuđivali. I zato ne čudi što svi žele dolaziti na natjecanja u Hrvatsku, Srbiju ili Makedoniju, gdje se svi osjećaju ugodno, gdje je smještaj vrhunski, a hrane ima u izobilju.

Vrijeme u Rouenu također je prilično čudno. Jedan dan pljušti kiša, puše olujni vjetar koji trga grane s drveća, a drugi dan je sunčano. Samo da naša igra ne bude kao vrijeme u Rouenu, promjenjiva.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar haška rakija
haška rakija
17:24 14.01.2017.

pa nisu svi u svijetu toliko ludi kao u Hrvatskoj da za potrebe rukometnog prvenstva naprave sve same nove velebne dvorane koje će kasnije zjapiti prazne i nisu ludi da se razbacuju slnim novcima za neku natjecanje koje traje 2 tjedna

ME
Meter
17:32 14.01.2017.

Neki naši sportaši mogli bi biti skromniji, funkcioneri osobito

DU
Deleted user
17:48 14.01.2017.

Rukometu se u svijetu ne pridaje tolika važnost ko u Hrvatskoj. Kod nas novine izvještavaju sa prvenstava badmintaša školske djece od 1.- 4.razreda…