Hrvatska - S. Arabija 28:23

Duvnjak: Ne znam što se dogodilo da smo u prvom poluvremenu upali u nekakvu crnu rupu

Hrvatska - Saudijska Arabija - rukometaši
Foto: HRS
1/9
13.01.2017.
u 22:55

U susretu 1. kola C skupine Babićevi izabranici pobijedili su Saudijsku Arabiju, koju vodi naš trener Nenad Kljaić, sa 28:23

Rukometaši Hrvatske krenuli su s pobjedom nad Saudijskom Arabijom (28:23) na svom 12. nastupu na svjetskim prvenstvima. Osim pobjede i dva upisana boda ne treba se ništa posebno sjećati s ove utakmice. Dojam je da je Nenad Kljaić, hrvatski trener na klupi Saudijske Arabije, mogao biti puno zadovoljniji usprkos porazu.

- Što mi znači da mogu biti zadovoljan kada smo izgubili.Kad sam vidio da imamo priliku iznenaditi možda sam isprobao neke stvari koje sam mislio sačuvati za Bjelorusiju i Čile, naše izravne suparnike za drugi krug. Da sam barem igrao s Bjelorusima prvu utakmicu. Ovako, oni će se nakon nevjerojatnog poraza od Čilea sigurno uozbiljiti protiv nas. Hrvatskoj želim da ode što dalje na turniru - rekao je Kljaić.

Što reći za prvo poluvrijeme? Bolje ništa. Izgledali smo jednostavno loše. U obrani smo od deset pogodaka šest dobili na isti način. Kao da našem izborniku Babiću nije bilo dovoljno dvaput, triput da vidi gdje curi. A bogme je curilo između Mamića i Štrleka. Prvo poluvrijeme bilo je preslika onog prvog poluvremena od prije 14 godina.

Tada su rukometaši Saudijske Arabije na odmor otišli s plus dva (10:8). Ovoga put su otišli s minus jedan što je za njih bio senzacionalan rezultat. Željko Babić počeo je utakmicu s najjačim snagama. U postavi su bili Duvnjak, Stepančić i Mamić koji su se žalili na ozlijede. I dok je Duvnjak bio u igri imali smo prilično uvjerljivo vodstvo (5:1).

Čim je sjeo na klupi otišli smo u rezultatski minus (10:11). Ne samo rezultatski. Cijelo poluvrijeme bilo je za neprolaznu ocjenu. A da neće bit baš prebajno, barem ne prvih 30 minuta, dalo se naslutiti po početku utakmice. Do pete minute bilo je 0:0, a prvih 12 minuta imali smo samo dva strijelca – Štrleka i Duvnjaka.

Naši desni i lijevi vanjski kao da nisu došli na utakmicu. Napadali su preširoko pa su se "sinovi pustinje" prilično lako branili. A kada bi i prošla koja lopta onda bi se na vratima ukazao Manaf Alsaeed, simpatični debeljuško koji je pobrao ovacije cijele dvorane.

- Iskreno, nisam očekivao da će biti ovako teško. U prvom poluvremenu igrali smo premekano u obrani, imali smo previše promašenih otvorenih šuteva. U drugom poluvremenu promijenio sam obranu iz 6-0 na 5-1 i na početku nastavka napravili smo prednost koju smo do kraja sačuvali. Nekog vremena za detaljnu analizu ovog susreta nema jer se sada moramo koncentrirati na Mađarsku – istaknuo je Željko Babić, izbornik Hrvatske.

Domagoj Duvnjak, novi kapetan Hrvatske, na kraju će dodati:

- Ne znam što se dogodilo da smo u prvom poluvremenu upali u nekakvu crnu rupu. Imali smo jako puno tehničkih pogrešaka, gubili smo duele jedan na jedan – istaknuo je Duvnjak koji je odigrao utakmicu nakon 26 dana otkako je odigrao zadnju u njemačkoj ligi.

Najbolji u hrvatskoj reprezentaciji bili su Cindrić (6), Duvnjak (5), Mihić i Štrlek (4), a kod Saudijaca  Alsalem (5) i Aljanabi (4). 

U skupini C igrane su i ostale dvije utakmice, Njemačka je pobijedila Mađarsku 27:23, a Čile je iznenadio Bjelorusiju sa 32:28.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 37

SP
spancro
21:41 13.01.2017.

36 15-14

SP
spancro
21:42 13.01.2017.

38 minuta17-14

SP
spancro
21:43 13.01.2017.

39minuta18- 14

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije