Football Fest

Lozin uradak 'Trenerov dnevnik' bit će veliki hit

Foto: VL
Football fest
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.10.2016., Zagreb - Football Fest na zagrebackom Velesajmu. Edina Prsic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.10.2016., Zagreb - Football Fest na zagrebackom Velesajmu. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
28.10.2016., Zagreb - Football Fest na zagrebackom Velesajmu. Predavanje Miroslava Cire Blazevica. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: VL
Football fest
30.10.2016.
u 19:55
– Mi smo zastupnici, jer je ideja za siguran gol došla iz Španjolske. Nisam se dugo premišljao da uđem u ovaj posao. To vam je poput sigurnosnog pojasa u automobilima. Prije se nisu koristili, a sada je to standard. Tako će biti i s ovim golovima – kaže Dominik Grbec iz tvrtke Start.
Pogledaj originalni članak

Zanimljiv koncept osmislili su organizatori hrvatskog nogometnog sajma koji se posljednjih nekoliko dana održavao na Zagrebačkom velesajmu. Na Football Festu izlagali su deseci domaćih i inozemnih tvrtki. Ideja je bila povezati sve koji su uključeni u industriju zvanu nogomet. Od videoigara, najrazličitijih interaktivnih sadržaja i demonstracija do proizvođača sportske opreme...

Najviše prodaju u Hrvatskoj

– Jedina smo hrvatska tvrtka koja je na ovom sajmu izlagala i prije 25 godina. Tada je bilo pedesetak hrvatskih proizvođača opreme, a jedino smo mi u međuvremenu opstali u ovom poslu. U našoj opremi osvojeni su svjetski i europski naslovi u karateu i streličarstvu. I danas je naša tvrtka na istoj adresi i s istim žiro-računom. Kako smo uspjeli? Pokrivali smo se s onim što imamo i ulagali u nove tehnologije, to je najvažnije. To je obiteljska tvrtka i mi nismo uzimali kredite. Deset posto naše proizvodnje orijentirano je na inozemstvo, a 90 posto na Hrvatsku – kaže Bojan Fošnar, direktor tvrtke Fotex.

Korak do njegova štanda, uz ostale izloške, stoji veliki plakat Luke Modrića. Varaždinska tvrtka Grafko, proizvođač aluminijskih okvira sa slikama na tekstilu, 90 posto svojih proizvoda izvozi.

Maintain sports ime je pakistanske tvrtke koja se prvi put pojavila na hrvatskom tržištu.

– Već treću generaciju u mojoj obitelji radimo ovaj posao. Otac je počeo s kožom i tkaninama, a ja sam nastavio s nogometnim loptama, vratarskim rukavicama, trenirkama... – kaže Ali Rehman, direktor marketinga.

– Znate, mi smo malo skeptični kada nam netko iz Pakistana želi prodati nogometnu loptu – kazali smo mu.

– Pa znate li da svi poznati proizvođači sportske opreme imaju svoje pogone baš u Pakistanu!?

Naravno.

– Evo probajte loptu, ako nađete zamjerku, poklonit ću vam jednu. Mi radimo u Italiji, s našim loptama igra se švicarska liga, prodajemo u SAD-u, Njemačkoj, Engleskoj... Nadamo se da ćemo i u Hrvatskoj pronaći nove partnere. Evo, možda vi možete pomoći svojim kontaktima – rekao nam je Rehman.

Program za trenere

Korak dalje, tri simpatične djevojke nude mi masažni gel proizveden u Sloveniji. Riječanka mi gura prospekt za Booster gel, sa svojom slikom na prednjoj strani. Imala je prejake atribute, nisam je uspio odbiti.

– Evo, imamo za prije treninga, poslije, za vrijeme... Jeste li sportaš? To vam je jako korisno. Imamo i za one starije... – trudila se njezina kolegica iz Slovenije uglavnom izražavajući se na – engleskom jeziku. Odjurio sam prije da ne poželim tretman.

Vratit ću se sigurno – dobacio sam na odlasku.

No, najviše mi se svidio “Trenerov dnevnik”. Pogotovo što je riječ o hrvatskom proizvodu. Skupina mladih ljudi, među njima i Marko Lozo, trener druge momčadi Hajduka, osmislila je zanimljiv softver. Međunarodnu dimenziju daje mu originalni naziv na engleskom “Coach Diary”. Riječ je o skupini alata odnosno programu pomoću kojeg trener do detalja može imati uvid u ono što radi s momčadi. Od pripreme treninga, vrste vježbi, taktike, videopriloga, analitike do pojedinosti o svakom igraču, sve je pri ruci samo u nekoliko klikova. To je u svakom slučaju budućnost nogometa. 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.