nogometaš godine

Luka je Špeharov favorit: Modrić se i u Realu nametnuo

Foto: AFP
Luka je Špeharov favorit: Modrić se i u Realu nametnuo
30.12.2012.
u 12:00
- Šimunić nije potonuo čak ni onda kada mu nije išlo, kada su ga već mnogi otpisivali. Nije ga "ubio" neodlazak na Euro. Sammir je igrač baš po mome ukusu, sezonama vuče Dinamo - kaže Špehar
Pogledaj originalni članak

Za Roberta Špehara dvojbe nema, Luka Modrić obilježio je hrvatski nogomet u 2012. godini.

- Godinama igra na visokoj razini, dirigira reprezentacijom, pa i njegov odlazak u madridski Real nije slučajan. Dokazana je klasa. Luka ne samo da je napravio transfer iz snova nego se u strašnoj konkurenciji vrlo brzo uspio izboriti za svoje mjesto. Sve to samo potvrđuje njegovu kvalitetu - objašnjava Špehar svoj izbor najboljeg pojedinca u godini na izmaku, za kojeg mu nije trebalo previše razmišljanja.

Nekadašnji napadač Bruggea, Standarda, Verone, Monaca, Sportinga, Glatasaraya, Zagreba i Osijeka nije iznenadio visokim ocjenama koje je dao Mariju Mandžukiću i Nikici Jelaviću.

– Hvali ih cijela Europa, pa nisu slučajno ovog ljeta zaslužili jake transfere – objašnjava.

A kada \"ubojica vratara\" visoko rangira jednog braniča, to je onda pravi kompliment.

– Joe Šimunić to je zaslužio svojim znanjem i iskustvom, ponašanjem na terenu i izvan njega. I kada mu možda nije išlo, kada možda nije pružao ono što se od njega očekivalo, kada su ga već mnogi otpisivali, nije potonuo. Nije ga, uostalom, \"ubio\" neodlazak na Europsko prvenstvo. Uvijek je bio pravi – pojašnjava Špehar.

Iz HNL-a, među Špeharovih deset najboljih igrača hrvatskog nogometa, našla su se dvojica igrača. Sammiru je dodijelio visoku ocjenu, a kao posljednji na listi ugurao se Domagoj Vida. Između njih je Špehar poredao \"legionare\" Srnu, Rakitića, Perišića i Kranjčara. 

– Sammir je igrač baš po mome ukusu. Može mnogo. U HNL-u je već godinama, sezonama vuče Dinamo, sve se okreće oko njega...

A Vida?

– Prelomio je i spasio Dinamovu sezonu i pogurao modre u Ligu prvaka. Dovoljno da se zasluženo nađe među onima koji su obilježili godinu – kaže Špehar.

Interovac Livaja predvodi hrvatske nade. Među Špeharovih pet našli su se još Halilović, Lešković, Andrijašević i sin mu Dino.

– Livaja je u velikom europskom klubu i već ima minutažu. Iza Leškovića, unatoč slaboj polusezoni Osijeka, iznimno su dobre partije, što uostalom i potvrđuje poziv u selekciju HNL-a. Dino je, pak, najbolji strijelac i igrač polusezone u juniorskoj ligi – zaključio je Špehar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.